Highway safety from... Subaru Forester


O αμερικάνικος οργανισμός Insurance Institute for Highway Safety, ανακοίνωσε τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα των crash tests οχημάτων στις πλευρικές συγκρούσεις. Ανάμεσα σε 12 συνολικά SUV πρώτο αναδείχθηκε το Subaru Forester.
  • 23/1/2004
&00 O αμερικάνικος οργανισμός Insurance Institute for Highway Safety, ανακοίνωσε τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα των crash tests οχημάτων στις πλευρικές συγκρούσεις. Ανάμεσα σε 12 συνολικά SUV πρώτο αναδείχθηκε το Subaru Forester.
To ιαπωνικό αυτοκίνητο ανακηρύχθηκε το ασφαλέστερο τόσο στις πλευρικές όσο και στις μετωπικές συγκρούσεις. Το test πλευρικής σύγκρουσης προσομοιώνει τις συνθήκες όταν ένα επιβατικό αυτοκίνητο χτυπηθεί στο πλαϊνό μέρος από ένα "pickup truck" με ταχύτητα περίπου 48 χλμ./ώρα.
Τα προηγούμενα οχτώ χρόνια, ο αμερικάνικος οργανισμός διεξήγαγε συγκριτικές δοκιμές επιβατικών οχημάτων που βασίζονταν στη συμπεριφορά τους μετά από μετωπική σύγκρουση με ταχύτητα περίπου 64 χλμ./ώρα.
Σήμερα όμως οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν κάνει πολύ θετικά βήματα στην ασφάλεια που μπορούν να προσφέρουν τα αυτοκίνητά τους, κατά την μετωπική σύγκρουση, γι' αυτό και ο Insurance Institute for Highway Safety ερευνά πλέον και τα αποτελέσματα των πλευρικών συγκρούσεων. Να σημειωθεί ότι τιμητικές διακρίσεις στις μετωπικές συγκρούσεις κέρδισαν κατά το παρελθόν τόσο, τα Legacy, Impreza αλλά και ο προκάτοχος του Forester.
O Brian O'Neil πρόεδρος του Ιnsuransce Institute αναφερόμενος στο νέο test αξιολόγησης (πλευρική σύγκρουση) τόνισε ότι θα επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό την άποψη του καταναλωτικού κοινού ως προς την αγορά αυτοκινήτου.
"Αυτό συνέβη και μετά τα αποτελέσματα των μετωπικών συγκρούσεων, οπότε περιμένουμε ότι οι καταναλωτές θα χρησιμοποιήσουν και τα νέα αποτελέσματα προκειμένου να διευκολύνουν την επιλογή οχημάτων με μεγάλη προστασία τόσο στις μετωπικές όσο και στις πλευρικές συγκρούσεις. Το ιδανικό θα ήταν τα επιβατικά οχήματα να έχουν καλές επιδόσεις και στα δύο tests", όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Ο'Neil.

e-go.gr