Honda: Αποκαλύφθηκαν σκίτσα της αμερικανικής πρότασης του ΗR-V


Οι Ιάπωνες προχώρησαν στη δημοσιοποίηση σκίτσων που εμφανίζουν το δημοφιλές crossover σε μία πιο «επιθετική» εκδοχή απ' αυτή που γνωρίζουμε. Δείτε σε ποια σημεία διαφοροποιείται με την ευρωπαϊκή έκδοση.

  • 14/1/2022

Όσο εμείς στην Ελλάδα αδημονούμε για την έλευση του νέου HR-V (οι πληροφορίες την τοποθετούν στις αρχές Φεβρουαρίου) η Honda, μέσω μια λιτής ανακοίνωσης 30 λέξεων, παρουσίασε τα σκίτσα της τρίτης γενιάς του μοντέλου που θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ. Με μια πρώτη ματιά, αυτό που εξάγει κανείς ως συμπέρασμα, είναι ότι διαφοροποιείται σε μεγάλο βαθμό απ’ την ευρωπαϊκή έκδοση.

Χωρίς να γνωρίζουμε αν το συγκεκριμένο σχέδιο αντιστοιχεί πλήρως σε αυτό που θα «προσγειωθεί» στις αντιπροσωπείες των ΗΠΑ, η νέα αισθητική χαρακτηρίζεται, μεταξύ άλλων, από μια πιο επιθετική γραμμή, με διαφοροποιημένα φωτιστικά σώματα, νέας έμπνευσης γρίλια και μεγάλους μαύρους αεραγωγούς.

Σε αυτό το σημείο θυμίζουμε πως το νέο Honda HR-V που κυκλοφορεί ήδη στην Ευρώπη από τον περασμένο Δεκέμβριο προσδιορίζει το σύστημα κίνησής του με την ονομασία «e:HEV». Με αυτόν τον τρόπο οι Ιάπωνες θέλησαν να κωδικοποιήσουν την προσπάθεια που κάνουν για να προσφέρουν οχήματα με μειωμένες εκπομπές ρύπων και διοξειδίου του άνθρακα και να συμβαδίσουν με τα αυστηρά κριτήρια που διαμορφώνονται στην ευρωπαϊκή επικράτεια. Κάτω από το καπό του Honda HR-V e:HEV συναντάμε έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα 1.5 i-VTEC που λειτουργεί σε κύκλο «Atkinson» και δύο ηλεκτροκινητήρες. Ο θερμικός κινητήρας αποδίδει 107 PS/6.000-6.400 rpm και μέγιστη ροπή 131 Nm/4.500-5.000 rpm.

Ο ηλεκτροκινητήρας ο οποίος δίνει κίνηση στους τροχούς αποδίδει 131 PS και μέγιστη ροπή 253 PS. Ο δεύτερος ηλεκτροκινητήρας αναλαμβάνει τον ρόλο «γεννήτριας» που φορτίζει τις μπαταρίες ιόντων λιθίου και επιτρέπει στο όχημα να κινείται στις χαμηλές rpm αμιγώς ηλεκτρικά, μειώνοντας το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα.

Από τη στιγμή που η Honda δεν προχώρησε σε καμία αναφορά για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της αμερικανικής πρότασης, θα πρέπει να περιμένουμε τους επόμενους μήνες προκειμένου να δούμε πόσα από τα παραπάνω στοιχεία θα… μετακομίσουν στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού.