Honda Civic Type R (2023): Νέο ρεκόρ γύρου στην πίστα Suzuka (Video)


Τι χρόνο έκανε το ιαπωνικό hot hatch στην πίστα της Suzuka; 

  • 7/4/2022

Η Honda μόλις δημοσίευσε μερικά σύντομα βίντεο που δείχνουν το επερχόμενο hot hatch καθώς σημείωσε νέο ρεκόρ γύρου για τα προσθιοκίνητα στην πίστα της Suzuka με χρόνο γύρου 2:23:120 λεπτών.

Είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό ότι το νέο Type R έρχεται και είχε εντοπιστεί να δοκιμάζεται σκληρά στη Suzuka στο παρελθόν, αλλά τώρα είναι πιο γρήγορο κατά ένα δευτερόλεπτο από το Type R του 2021. Το τελευταίο έκανε το γύρο της πίστας σε 2:23:993 λεπτά. Έτσι τώρα, τόσο η πρώτη όσο και η δεύτερη θέση στην Suzuka κατέχονται από Civic Type R.

Μπορεί να μην φαίνεται πολύ γρήγορο, αλλά είναι όσο γρήγορο αν όχι ταχύτερο από πολλά παλαιότερα διάσημα supercar σύμφωνα με τους πιο γρήγορους γύρους που καταγράφηκαν στο fastlaps.com. Αν και η τιμή του νέου Type R δεν είναι ακόμα γνωστή, είναι βέβαιο ότι θα είναι λιγότερο ακριβό και πολύ πιο πρακτικό από μια παλιά Lamborghini Diablo.

Η παρακολούθηση του ίδιου του γύρου δίνει μια μικρή εικόνα για το πού «λάμπει» το Civic Type R. Η αίσθηση στο τιμόνι φαίνεται να είναι καλύτερη από το προηγούμενο μοντέλο, μιας και ο οδηγός δεν φαίνεται να έχει κάποια δυσκολία στις στροφές. Οι περισσότερες στροφές είναι ομαλές και παρέχουν στον οδηγό ακριβώς την απόκριση που φαίνεται να περίμενε.

Από την άλλη όμως, η καμπύλη Degner φαίνεται πραγματικά να δυσκολεύει το Type R και ο οδηγός πρέπει να σηκώσει το πόδι από το γκάζι για να το κρατήσει στην αγωνιστική γραμμή. Στη συνέχεια, καθώς το αμάξι φτάνει στον 10ο γύρο, τα ελαστικά αρχίζουν να ουρλιάζουν καθώς το όχημα διασχίζει την άσφαλτο ώστε να κάνει τον ταχύτερο του γύρο.

Ίσως κάποιος ακόμη συντονισμός της ανάρτησης θα μπορούσε να το κάνει πολύ πιο γρήγορο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό είναι ένα τελικό μοντέλο ανάπτυξης, επομένως το Type R παραγωγής θα μπορούσε να είναι λίγο διαφορετικό. Ανεξάρτητα από αυτό, μπορούμε να περιμένουμε ότι το νέο Type R θα εξακολουθεί να είναι ένα ωραίο hot hatch με κίνηση στους εμπρός τροχούς.