Honda Civic Type R: Δείτε βήμα-βήμα πως κατασκευάζεται το ιαπωνικό hot hatch (video)


Μετά από χρόνια, η παραγωγή του Type R επιστρέφει στα... πάτρια εδάφη και το Planet Car News βρήκε μια χαραμάδα και τρύπωσε στο εργοστάσιο της Saitama. Δείτε βήμα-βήμα τη συναρμολόγησή του.

  • 1/1/2023

Μόλις τον περασμένο Ιούλιο, μετά από μία μακρά περίοδο αναμονής, η Honda τράβηξε επιτέλους το κάλυμμα πάνω από τη νέα γενιά του Civic Type R. Σύμφωνα με την εταιρεία το αυτοκίνητο είναι το πιο γρήγορο της σειράς ενώ αποτελεί την τελευταία πρόταση πριν περάσει στην εποχή του ηλεκτρισμού.

Λίγο καιρό μετά έγινε γνωστό ότι το μοντέλο, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, θα κατασκευάζεται στην Ιαπωνία και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο που βρίσκεται στη Saitama. Μιλώντας στο The Driveεκπρόσωπος της εταιρείας, δήλωσε: «Τις τελευταίες τρεις γενιές το Civic Type R κατασκευαζόταν στο Ην. Βασίλειο, καθώς ήταν το μόνο εργοστάσιο που συναρμολογούσε το Civic Hatchback μετά το 2006. Εξαιτίας της επανευθυγράμμισης με την παγκόσμια παραγωγή, το εργοστάσιο έκλεισε».

Ποιος είναι όμως ο λόγος που η Honda διάλεξε τα... πάτρια εδάφη και όχι τη μονάδα που βρίσκεται στην Indiana των ΗΠΑ; Η απάντηση βρίσκεται στον ρυθμό παραγωγής του αμερικανικού εργοστασίου ο οποίος είναι υψηλός και δεν ταιριάζει με τον περιορισμένο όγκο της νέας πρότασης.

Το κανάλι Planet Car News στο YouTube βρήκε μια χαραμάδα και κατάφερε να τρυπώσει στις εγκαταστάσεις, καταγράφοντας με τον φακό του όλα τα στάδια της παραγωγής.

Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω video το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας είναι αυτοματοποιημένο, με τα ρομπότ να βγάζουν μεγάλο μέρος της δουλειάς. Παρόλα αυτά υπάρχουν αρκετά στάδια όπου οι Ιάπωνες βάζουν το... χεράκι τους, συμβάλλοντας και αυτοί με τη σειρά τους ώστε να έρθει το τελικό αποτέλεσμα.

Δείτε το video…