Honda CR-V 1.6 I-DTEC Diesel: Στην Ελλάδα από 27.170€


Το ολοκαίνουριο 4ης γενιάς SUV της ιαπωνικής φίρμας, το Honda CR-V, αποτελεί το δεύτερο αυτοκίνητο της εταιρείας που διατίθεται με το νέο 1.600άρη κινητήρα diesel που είδαμε για πρώτη φορά στο Civic.

  • 5/12/2013

Το ολοκαίνουριο 4ης γενιάς SUV της ιαπωνικής φίρμας, το Honda CR-V, αποτελεί το δεύτερο αυτοκίνητο της εταιρείας που διατίθεται με το νέο 1.600άρη κινητήρα diesel που είδαμε για πρώτη φορά στο Civic.

Το νέο SUV έφτασε πλέον και στη χώρα μας με τις τιμές να ξεκινάνε από τα 27.170 ευρώ με το όφελος της Απόσυρσης (28.600 ευρώ χωρίς) και πληρέστατο εξοπλισμό. Το νέο Honda CR-V διατίθεται σε δύο επίπεδα εξοπλισμού: Comfort και Elegance. Στη βασική έκδοση συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων 6 αερόσακοι, VSA, Hill Start Assist, σύστημα Idle Stop, αυτόματος διζωνικός κλιματισμό, Cruise Control, ηλεκτρικοί και θερμαινόμενοι καθρέπτες, ηχοσύστημα με 4 ηχεία και θύρες AUX-ΙΝ και USB, σύστημα DRL που περιλαμβάνει φωτιστικά σώματα εμπρός και ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών.

Η έκδοση Elegance κοστίζει 28.470 ευρώ με το όφελος της Απόσυρσης (29.900 ευρώ χωρίς). Η πιο πλούσια έκδοση διαθέτει επιπλέον της Comfort, συναγερμό, δερμάτινο τιμόνι και επιλογέα, επένδυση στο ταμπλό, αισθητήρες βροχής και φώτων, αισθητήρες παρκαρίσματος, ηχοσύστημα με 6 ηχεία, Bluetooth και πολλά ακόμα.

Το Ευρωπαϊκής παραγωγής CR-V είναι λοιπόν πλέον γεγονός και στη χώρα μας και θα διατίθεται με το νέο κινητήρα 1.6 i-DTEC diesel της σειράς Earth Dreams Technology. Ο CR-V 1.6 i-DTEC που παρουσιάστηκε στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης διατίθεται σε έκδοση 2WD (κίνηση μόνο στους εμπρός τροχούς) με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων και θα συνδυάζει υψηλές επιδόσεις (ροπή 300 Nm και 120 PS) με χαμηλές εκπομπές CO2 (119 gr/km).

Ο νέος 1.6 i-DTEC έχει σχεδιαστεί ειδικά για την Ευρωπαϊκή αγορά, προκειμένου να ικανοποιήσει την αυξανόμενη ζήτηση για κινητήρες diesel χαμηλών ρύπων. Η νέα έκδοση CR-V θα κατασκευάζεται αποκλειστικά για την Ευρώπη στο νέο εργοστάσιο παραγωγής της Honda στο Swindon όπως και το Civic 1.6 i-DTEC, το οποίο παρουσιάστηκε φέτος τον Ιανουάριο, επιβεβαιώνοντας τη σπουδαιότητα αυτού του πετρελαιοκινητήρα στα σχέδια πωλήσεων της Honda στην Ευρώπη.

H τάση για 2WD diesel SUV έχει αυξηθεί κατακόρυφα στην Ευρώπη και τώρα αντιπροσωπεύει πάνω από το ένα τέταρτο της συνολικής αγοράς C-SUV στην Ευρώπη. Το νέο CR-V 1.6 i-DTEC παραμένει στο πνεύμα του αρχικού CR-V – συνδυάζοντας την απόδοση και τις επιδόσεις ενός επιβατικού αυτοκινήτου με τη λειτουργικότητα και την ασφάλεια ενός SUV.

Ο συνδυασμός ελαφρού κινητήρα και του συστήματος 2WD σημαίνει ότι το νέο CR-V 1.6 i-DTEC ζυγίζει 116 kg λιγότερο από το μοντέλο 2.2 i-DTEC κάτι που συμβάλλει  στην ασφαλή και ταυτόχρονα ευέλικτη συμπεριφορά του οχήματος. Εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο είναι ότι σύμωνα με τη Honda η μέση κατανάλωση καυσίμου παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα καθώς απαιτούνται μόλις 4,5 lt πετρελαίου/100 km, ενώ οι εκπομπές CO2 είναι κάτω από 120 gr/km.

Εξαιρετικοί πραγματικά είναι και οι χώροι τόσο για τους επιβάτες όσο και τις αποσκευές. Η ποιότητα και η πρακτικότητα κινούνται σε κορυφαία επίπεδα με τον χώρο αποσκευών να είναι στα 589 λίτρα και να αγγίζει τα 1.648 με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων. Η αναδίπλωσή τους μάλιστα γίνεται μόνο με μία κίνηση και η ειδική σχεδίαση των πλατών τις κάνει να μην «βρίσκουν» στα εμπρός καθίσματα κατά την αναδίπλωση. Το πίσω κάθισμα είναι διαιρούμενο 60/40.

EARTH DREAMS TECHNOLOGY

«Στόχος της φιλοσοφίας μας Earth Dreams Technology είναι η εξισορρόπηση της περιβαλλοντικής απόδοσης με τις δυναμικές επιδόσεις ενός αληθινού Honda» λέει ο Ryouji Nakagawa, the Large Project Leader (LPL). «Είναι σημαντική η οδηγική απόλαυση που προσφέρουν τα αυτοκίνητά μας».

Η σειρά κινητήρων  Earth Dreams Technology της Honda πρωτοεμφανίστηκε στην Ευρώπη με τον 1.6 i-DTEC diesel που τοποθετήθηκε στο Civic το 2012. Η φιλοσοφία Earth Dreams Technology θα εφαρμοστεί σε όλους τους μελλοντικούς κινητήρες Honda.

«Είναι μία νέα προσέγγιση που επινοήσαμε εξ αρχής» όπως λέει χαρακτηριστικά ο Kiyoshi Saito, Project Leader Κινητήρα για τον CR-V 1.6 i-DTEC. «Δεν υπήρχαν σημεία αναφοράς για εμάς επειδή οι στόχοι αυτοί θα ήταν πολύ χαμηλοί. Ήμασταν αποφασισμένοι να δημιουργήσουμε το δικό μας σημείο αναφοράς, το οποίο θα ακολουθήσουν οι ανταγωνιστές μας».

Υψηλές Επιδόσεις,  Χαμηλοί Ρύποι

«Κίνητρό μας ήταν να κάνουμε πολλές μικρές βελτιώσεις στις λεπτομέρειες που, σε συνδυασμό, θα δημιουργούσαν μία μεγάλη διαφορά. Αυτή είναι η πρόκληση και η ομορφιά της φιλοσοφίας Earth Dreams Technology.» σχολιάζει ο Ryouji Nakagawa.

Αντί να εξελίξει μία ειδική έκδοση οικολογικών προδιαγραφών, η Honda προσφέρει τον 1.6 i-DTEC σαν μία προέκταση της υπάρχουσας οικογένειας του CR-V. «Δεν θέλαμε να δημιουργήσουμε μία ειδική έκδοση και να θυσιάσουμε μέρος των δυναμικών επιδόσεων» λέει χαρακτηριστικά ο Kiyoshi Saito. «Είναι ένα ολοκληρωμένο αυτοκίνητο.»

Τιμές Honda CR-V 1.6 i-DTEC 2WD

- Honda CR-V 1.6 i-DTEC 2WD Comfort: 27.170 (28.600 χωρίς Απόσυρση)

- Honda CR-V 1.6 i-DTEC 2WD Elegance: 28.470 (29.900 χωρίς Απόσυρση)