Honda: Νέα έκδοση HR-V Sport με 182 PS


H γκάμα του SUV της Honda εμπλουτίζεται με τον γνωστό turbo 1.500άρη κινητήρα που προέρχεται από το Civic.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 30/11/2018

Το HR-V πέρασε από ένα διακριτικό facelift για να συνεχίσει ανανεωμένο την πορεία του αλλά και αναβαθμισμένο αποκτώντας μία κορυφαία από πλευράς ισχύος έκδοση στην γκάμα του. Πρόκειται για την 1.5 VTEC Turbo που πλαισιώνει την ατμοσφαιρική 1.5 και την diesel 1.6 με 120 PS που θα είναι διαθέσιμη από την ερχόμενη άνοιξη.

Τώρα η turbo στα 1.500 cc αποδίδει 182 PS στην έκδοση με το χειροκίνητο κιβώτιο και 240 Nm με την ροπή να υπολείπεται κατά 40 Nm στην έκδοση με το CVT κιβώτιο. Η συγκεκριμένη έκδοση του HR-V έχει και αναβαθμισμένη ανάρτηση με νέες ρυθμίσεις και ενισχυμένα αμορτισέρ για ακόμη καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά και μικρότερες κλίσεις στις στροφές για σπορ απόλαυση.

Εξωτερικά υπάρχουν αρκετά στοιχεία που διαχωρίζουν την top έκδοση του HR-V, όπως είναι οι νέες 18άρες ζάντες, οι διπλές απολήξεις, το διαφορετικό πλέγμα στην μάσκα, τα πρόσθετα στους θόλους των τροχών κ.α. Το εσωτερικό διαφοροποιείται από την διχρωμία κόκκινου και μαύρου και κάποιες σπορ πινελιές με επίσης σπορ καθίσματα. Η διάθεση του HR-V με τους 182 PS αναμένεται να ξεκινήσει στην Ευρώπη από του χρόνου αλά προς το παρόν για την ελληνική αγορά δεν προβλέπεται η διάθεση του.