Honda: «Χωρίς τα Type R, δεν υπάρχει Honda»


Ο επικεφαλής μηχανικός για τα μοντέλα Type R της Honda ξεκαθαρίζει πως αυτά δεν θα εκλείψουν από την γκάμα της εταιρείας, αφού είναι στο DNA της.

  • ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 14/12/2022

Κάθε μεγάλη μάρκα έχει τη γραμμή των πιο σπορ εκδόσεων των μοντέλων της μέσα στη γκάμα της. Για τη Honda, αυτό είναι τα Type R.

Και όπως φαίνεται, δεν πρόκειται να «πεθάνουν» εύκολα, καθώς ο επικεφαλής του τεχνικού τομέα της εταιρείας για αυτά τα μοντέλα, Hideki Kakinuma, δήλωσε στο Autocar πως «χωρίς τα Type R, δεν υπάρχει Honda».

Παρόλα αυτά, κατανοεί τις δυσκολίες συνέχισης της... παράδοσης των Type R εξαιτίας των νόμων που περιορίζουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες:

«Ωστόσο, με δεδομένο ότι υπάρχουν πλέον αρκετοί νόμοι για τις εκομπές αερίων, είναι δύσκολο να οραματιστεί κανείς ένα σπορ μοντέλο με αυτούς τους περιορισμούς.»

Η Honda, βέβαια, αντιμετωπίζει αυτά τα εμπόδια ως «νέες προκλήσεις ώστε να προσφέρουμε στους αγοραστές μας τη χαρά της οδήγησης,» με τον Kakinuma να επισημαίνει πως θα έρθουν κι άλλα μοντέλα Type R στο μέλλον - και μάλιστα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Ο Kakinuma τόνισε πως η ουδετερότητα στο αποτύπωμα του άνθρακα μπορεί να επιτευχθεί και με ΜΕΚ, άρα πιθανώς να εννοείται πως θα «καίει» συνθετικό καύσιμο.

Δεν παρέλειψε να τονίσει, πάντως, ότι ένα Type R θα μπορούσε να μην έχει μόνο ΜΕΚ, καθώς κι ένα ηλεκτρικό ή κι ένα υβριδικό όχημα μπορεί να φέρει το σχετικό έμβλημα, εφόσον είναι διασκεδαστικό στην οδήγηση