HondaJet Elite S, η λιμουζίνα των αιθέρων!


Τη νέα γενιά του HondaJet Elite παρουσιάζει η ιαπωνική φίρμα, η οποία προσφέρει περισσότερες ανέσεις, έχει μεγαλύτερη εμβέλεια, αλλά και πολλές καινοτομικές τεχνολογίες, όπως τη θέση των κινητήρων.

  • 28/5/2021

Έχει περάσει αρκετός καιρός  από τότε που η Honda κατασκεύασε και πέταξε το πρώτο της αεροσκάφος το 2003, όμως το 2015 έβγαλε πιστοποίηση τύπου FAA. Από τότε, η εταιρία που όλοι γνωρίζουμε για τα αυτοκίνητα της έχει εισέρθει στον χώρο των ελαφρών αεροσκαφών με το HondaJet Elite. Ως ένα business jet, θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος το HondaJet Elite ως το Honda Accord των ουρανών και τώρα έχει μια νέα έκδοση η οποία παίρνει τη θέση του προγόνου του.

Το νέο αυτό jet έχει βελτιωμένο βάρος απογείωσης, διατίθεται σε νέα χρώματα και δέχτηκε αρκετές αναβαθμίσεις για ασφαλέστερες πτήσεις.

Είναι από τα πρώτα αεροσκάφη που έχουν τον σχεδιασμό Over-The-Wing. Δηλαδή, οι κινητήρες του βρίσκονται πάνω από τα φτερά του αεροσκάφους, σε αντίθεση με τα περισσότερα jet στα οποία οι κινητήρες βρίσκεται στο πίσω μέρος δίπλα από την ουρά. Με αυτό τον σχεδιασμό το HondaJet διεκδίκησε αρκετά βραβεία αεροναυτικής σχεδίασης και καινοτομίας

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του HondaJet Elite S είναι το αυξημένο μέγιστο βάρος απογείωσης κατά 90 κιλά, που σημαίνει ότι οι αγοραστές του αεροσκάφους αυτού θα μπορούν να πάρουν μαζί άλλον ένα επιβάτη, να φέρουν επιπλέον φορτίο μαζί τους ή να διευρύνουν το ταξίδι τους κατα 138 μίλια.

Μία ακόμα προσθήκη είναι αυτό που αποκαλεί η Honda Advanced Steering Augmentation System (ASAS), το οποίο λέγεται ότι μειώνει τον πιλοτικό φόρτο εργασίας και βελτιώνει την ασφάλεια, ειδικά σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Άλλες προσθήκες περιλαμβάνουν νέες δυνατότητες των FAA Data Comm και ACARS, αντικαθιστώντας τις φωνητικές εντολές με μηνύματα κειμένου. Αυτές οι αλλαγές αποσκοπούν στην βελτίωση της σαφήνειας και της αποτελεσματικότητας των επικοινωνιών, μεγιστοποιώντας την ασφάλεια.

«Από την εισαγωγή του το 2018, το HondaJet Elite έχει επιτύχει την καλύτερη απόδοση στην κατηγορία του, ενώ είναι και το πιο αποτελεσματικό και με το νέο Elite S κάνουμε ένα βήμα μπροστά στην επέκταση των ικανοτήτων του αεροσκάφους», δήλωσε ο Πρόεδρος της Honda Aircraft Company και CEO Michimasa Fujino.