Hongqi S9: Εξελίσσεται το κινεζικό hypercar των 1.400 ίππων!


H Hongqi έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για το hypercar που εξελίσσει και το οποίο πρόκειται να κατασκευαστεί μόλις σε 70 μονάδες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ,, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 13/9/2020

Πέρυσι, στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, η κινεζική Hongqi παρουσίασε το πρωτότυπο S9, ένα όχημα υπερυψηλών επιδόσεων, το οποίο προκάλεσε μεγάλη εντύπωση με το σχήμα του και την ονομαστική μέγιστη ιπποδύναμή του. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν ανακοινωθεί τότε, το πρωτότυπο είχε υβριδικής διάταξης κινητήρα αποτελούμενο από έναν υπερτροφοδοτούμενο V8 βενζινοκινητήρα και από έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδουν μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 1.400 ίππους!

Εκτός από αυτό, το ακόμη εντυπωσιακότερο ήταν οι επιδόσεις του. Σύμφωνα με την Hongqi, το αυτοκίνητο έχει τελική ταχύτητα 401 km/h (δηλαδή, ξεπερνά τα 400 km/h), ενώ επιταχύνεται για το 0-100 km/h σε μόλις 1,9 sec! Τιμές εξωπραγματικές ακόμα και για την Chiron, η οποία επιταχύνει από τα 0-100 km/h σε 2,3 sec, σύμφωνα με την Bugatti.

Η κινεζική εταιρεία ανακοίνωσε ότι το πρωτότυπο S9 δεν ήταν απλώς ένα «πυροτέχνημα» και ότι η εξέλιξή του έχει προχωρήσει σημαντικά. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι πρόκειται να κατασκευαστεί σε 70 αριθμημένες μονάδες και όρισε την τιμή του στα 1.200.000 ευρώ. Ωστόσο, δεν διευκρίνισε πότε θα αρχίσει η διαδικασία παραγωγής και οι πωλήσεις του νέου hypercar.