Hot Wheels Legends: Τα αυτοκινητάκια της παιδικής ηλικίας όλων ζωντανεύουν (photos)


Τα αγαπημένα αυτοκινητάκια-μινιατούρες μικρών και μεγάλων ζωντανεύουν στον διαγωνισμό Hot Wheels Legends, με 4 να είναι αυτά που ξεχώρισαν.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: MOTOR.ES
  • 24/9/2022

Σε λίγες μέρες, ο πρωταθλητής του διαγωνισμού Hot Wheels Legends Spain & Portugal 2022 θα στεφθεί σε μία εκδήλωση που θα λάβει χώρα στην πίστα της Cartagena στις 25 Σεπτεμβρίου, με τους 4 φιναλίστ να έχουν ήδη επιλεχθεί. 

Πρόκειται για έναν διαγωνισμό για τους πιο ένθερμους petrolheads, που ψάχνει κάθε χρόνο αυτούς, των οποίων τα οχήματα μοιάζουν περισσότερο με τα πιο σπάνια, εντυπωσιακά ή «τρελά» αυτοκινητάκια Hot Wheels. Οι Marc Huertes, Jabes Diaz, Francisco Jose Espin και Carlos Marino θα διαγωνιστούν για μία τελευταία φορά, με κριτές και κοινό να ψηφίζουν το αγαπημένο τους αυτοκίνητο.

Ο νικητής θα έχει την ευκαιρία να δει το αυτοκίνητό του να γίνεται αληθινό Hot Wheels αυτοκινητάκι, που θα πωληθεί παγκόσμια σε κλίμακα 1:64 και θα εισαχθεί στο Hall of Fame των Hot Wheels: Garage of Legends.

Αυτοί είναι οι 4 φιναλίστ του διαγωνισμού, ένας εκ των οποίος θα στεφθεί νικητής:

Nissan Skyline R33 – Marc Huertas

Nissan Skyline R33
Nissan Skyline R33

Ένα κλασικό μοντέλο JDM που φέρει έναν κινητήρα 1JZ που προσφέρει 466 PS και 613 Nm. Ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου Skyline R33, Marc Huertas, αναφέρει ότι μοιάζει πολύ με το προηγούμενό του πρότζεκτ, το οποίο κατέληξε στη χαράδρα ενός βουνού, κατά τη διάρκεια δοκιμών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα drift.

Honda NSX – Jabes Diaz

Honda NSX
Honda NSX

Η ιαπωνική αγορά φαίνεται να έχει την τιμητική της, καθώς ένα ακόμα όχημα από τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους 4 του διαγωνισμού. Το Honda NSX του Jabes Diaz φέρει έναν κινητήρα C30A που αποδίδει 385 PS και 378 Nm ροπής. 

Toyota Supra – Francisco Jose Espin

Toyota Supra
Toyota Supra

Ακόμα ένα JDM μοντέλο, αυτή τη φορά από την Toyota, καθώς ο Francisco Jose Espin έφερε στον διαγωνισμό το Supra του, βάζοντας σοβαρή υποψηφιότητα για τη νίκη. Το Supra του Espin φέρει έναν κινητήρα 2ZJ που προσφέρει ισχύ 659 PS και 770 Nm, με τον ιδιοκτήτη να είναι συναισθηματικά δεμένος με το όχημά του, λέγοντας ότι ήταν το αγαπημένο αυτοκίνητο της παιδικής του ηλικίας.

Nissan S13 – Carlos Marino

Nissan S13
Nissan S13

4/4 για την Ιαπωνία, με τη Nissan να μπαίνει στη λίστα των τεσσάρων φιναλίστ, με ένα S13 να ολοκληρώνει την τετράδα. Πρόκειται για ένα μοντέλο που φέρει έναν εξακύλινδρο κινητήρα 1JZ VVTI, χωρητικότητας 2,5 L που αποδίδει 557 PS και 650 Nm ροπής.