Humble One: Ένα ηλιακό SUV από την Αμερική


Η βιομηχανία των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων ετοιμάζεται να υποδεχθεί το επαναστατικό Humble One, που διαθέτει φωτοβολταϊκό σύστημα για τη φόρτιση των μπαταριών στην οροφή του.  

  • 26/3/2021

Έχοντας ως βάση την ηλιόλουστη Καλιφόρνια, η Humble είναι ακόμα μία νεοσύστατη startup εταιρία που επιθυμεί να πρωταγωνιστήσει στην παγκόσμια αγορά, αποκαλύπτοντας το εντυπωσιακό πρωτότυπο μοντέλο One.

Επιχειρώντας να λύσει το πρόβλημα της αγωνίας για την αυτονομία των μπαταριών, το αμερικάνικο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο εξοπλίζεται με φωτοβολταϊκό panel (7,65 τετραγωνικά μέτρα) στην οροφή του.

Αυτό θα του δίνει την δυνατότητα, σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, να διανύει 100 χιλιόμετρα επιπλέον την ημέρα, ανεβάζοντας την αυτονομία στα 804 χιλιόμετρα συνολικά περίπου.

Δύσκολο εγχείρημα για να επιτευχθεί αυτό το εξαιρετικό νούμερο θα λέγαμε εμείς, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς, ότι το Humble One με μήκος που ξεπερνά τα 5 μέτρα, θα ζυγίζει 1.815 κιλά περίπου.

Μακρύτερο σε μήκος από ένα Toyota Corolla λοιπόν, αλλά κοντύτερο από το Tesla Cybertruck, θα παρέχει αρκετή άνεση και ευρυχωρία για να φιλοξενήσει τέσσερις επιβάτες στο εσωτερικό του.

Κατασκευαστικά, οι εμπνευστές του θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να είναι όσο το δυνατόν ελαφρύτερο και αποδοτικό γίνεται.

Και για αυτό τον σκοπό, η αμερικάνικη εταιρία έχει επιστρατεύσει στο δυναμικό της προσωπικό, το οποίο προηγουμένως εργαζόταν σε κατασκευαστές όπως η Ferrari, η Piaggio και η Ford. Επομένως η εμπειρία όλων αυτών των ανθρώπων, σίγουρα θα φέρει και τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Η εταιρία έχει ήδη ξεκινήσει να δέχεται παραγγελίες για αυτό το καινοτομικό όχημα, το οποίο αναμένεται να βγει στην αγορά το 2024, με τη τιμή για τη βασική έκδοση, χωρίς τους φόρους, να ξεκινά από τα 109.000 δολάρια.