Hyundai: Ετοιμάζει σπορ όχημα που θα κινείται με υδρογόνο


Το forum της Hyundai για την κίνηση με καύσιμο υδρογόνου, ονόματι Hydrogen Wave, θα φέρει σημαντικές ανακοινώσεις για το μέλλον αυτής της μορφής ενέργειας και τον Κορεατικό κολοσσό.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 27/8/2021

Η Hyundai πιστεύει στο υδρογόνο ως κινητήρια δύναμη για τα μοτέρ της, ακόμα και στο άμεσο μέλλον.

Στο online forum που θα διοργανώσει τον Σεπτέμβριο, με την ονομασία Hydrogen Wave, η Κορεάτικη φίρμα τονίζει πως θα ανοίξει μία εκτεταμένη συζήτηση πάνω στην βιώσιμη παραγωγή υδρογόνου για τη χρήση του σε κινητήρες αυτοκινήτων, ενώ θα αναφερθεί και στο δικό της όραμα για την κίνηση με υδρογόνο.

Στο άνωθι teaser video, παρουσιάζει κι ένα σπορ στην όψη αυτοκίνητο να οδηγείται στο όριο στην πίστα του Paul Ricard. Πιθανότατα αποτελεί concept car, και λογικά ένα που θα κινείται με υδρογόνο.

Το μεγάλο ζήτημα με την κίνηση με υδρογόνο είναι η έλλειψη παραγωγικών μονάδων που θα μπορούν να παρέχουν μαζικά, αλλά και με σεβασμό προς το περιβάλλον, τις μεγάλες ποσότητες υδρογόνου που απαιτούνται για αυτό το πόνημα.

Όχι τυχαία, η Hyundai έχει κυκλοφορήσει ένα όχημα που κινείται με υδρογόνο, το Nexo, που είναι όμως διαθέσιμο μόνο στην πολιτεία της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ, όπου και βρίσκονται αρκετοί σταθμοί για ανεφοδιασμό με υδρογόνο.