Hyundai: Έτοιμο το πρώτο Όχημα Διάσωσης με κυψέλες υδρογόνου που λειτουργεί και ως γεννήτρια (Video)


Η Hyundai παρουσίασε το νέο της πρωτότυπο Όχημα Διάσωσης κυψελών καυσίμου υδρογόνου, το οποίο ονομάστηκε "RHGV project" (από τις λέξεις Rescue Hydrogen Generator Vehicle), και έχει τη δυνατότητα τροφοδοσίας άλλων ηλεκτρικών οχημάτων σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

  • 30/9/2021

Αυτό το επιβλητικό όχημα, εκτός από το ότι έχει σχεδιαστεί για να πηγαίνει οπουδήποτε, είναι επίσης ικανό να λειτουργεί ως ηλεκτρική γεννήτρια για να τροφοδοτεί άλλα ηλεκτρικά οχήματα μηδενικών εκπομπών, ακόμη και εγκαταστάσεις.

Με στιβαρό σχεδιασμό και απλές γραμμές, όπως όλα τα στρατιωτικά και επιχειρησιακά οχήματα, το πρωτότυπο RHGV έχει άφθονες δυνατότητες πρόσβασης στις πιο δύσβατες περιοχές και είναι πιστό στην κύρια αποστολή του - να φτάσει σε οποιαδήποτε διάσωση ή έκτακτη ανάγκη.

Αλλά σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών των οχημάτων, το RHGV που παρουσιάστηκε πρόσφατα στο πλαίσιο των οχημάτων υδρογόνου της Hyundai, είναι ένα καλό παράδειγμα των πολλών δυνατοτήτων που μπορεί να έχει η μπαταρία υδρογόνου. Και είναι εύκολα κατανοητό γιατί η κορεατική εταιρεία ποντάρει πολύ σε αυτήν την τεχνολογία για τις επόμενες δύο δεκαετίες.

Όπως έκαναν η Toyota και η Honda με το λεωφορείο Moving e, ή επίσης η Toyota και η Denio με το φορτηγό υδρογόνου τους που μετατράπηκε σε μια τεράστια γεννήτρια ηλεκτρικής ενέργειας για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και καταστροφές, το πρωτότυπο RHGV εξοπλίζεται με ένα σύστημα γεννήτριας με το οποίο μπορεί να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε άλλα οχήματα, συσκευές και εγκαταστάσεις.

Έτσι, μέσω του φορητού φορτιστή του, το RHGV προσφέρει ταυτόχρονα μονοφασική ισχύ 220 V και τριφασική ισχύ 380 V, γεγονός που του επιτρέπει να έχει τη δυνατότητα να αυξήσει την αυτονομία των οχημάτων στην υπηρεσία έκτακτης ανάγκης επί τόπου.

Για το σκοπό αυτό, το RHGV θα επωφεληθεί από την τεχνολογία κυψελών καυσίμου τρίτης γενιάς της Hyundai, η οποία θα είναι διαθέσιμη από το 2023 και θα επιτρέψει στον όμιλο να κατασκευάσει μικρότερες και ισχυρότερες μπαταρίες.

Αυτές θα είναι διαθέσιμες με ισχύ 100 και 200 kW. Όσον αφορά την μπαταρία των 100 kW, είναι κατά 30% πιο συμπαγής από τις τρέχουσες, οπότε θα διευκολύνει την εφαρμογή της σε διαφορετικούς τύπους οχημάτων όπως το RHGV και άλλες λύσεις ελαφρών μεταφορών. Η έκδοση των 200 kW έχει σχεδιαστεί για επαγγελματικά οχήματα.

Η εταιρεία εργάζεται επίσης για την εφαρμογή συστημάτων κυψελών καυσίμου σε σπίτια, κτίρια και σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, αν και σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας, Euisun Chung, η μελλοντική κοινωνία υδρογόνου θα είναι δυνατή μόνο μέσω της ανάπτυξης προηγμένων τεχνολογιών και καινοτόμων συστημάτων», καθώς και μέσω της προώθησης στενής συνεργασίας μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα σε όλο τον κόσμο ».