Hyundai: Φρένο στους κινητήρες εσωτερικής καύσης, γκάζι στο... ρεύμα!


Μέχρι το 2025, η Hyundai θα θυσιάσει το 50% των παραδοσιακών κινητήρων εσωτερικής καύσης, αφιερώνοντας πόρους για έρευνα σε ηλεκτρική ενέργεια, μπαταρίες και υδρογόνο.

  • 29/5/2021

Μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα! Αυτή είναι η νέα στρατηγική για τη Hyundai, και τις άλλες δύο μάρκες του ομίλου της, για το όχι πολύ μακρινό μέλλον. Μέχρι το 2025, θα θυσιάσει το 50% των παραδοσιακών κινητήρων εσωτερικής καύσης, αφιερώνοντας πόρους για έρευνα σε ηλεκτρική ενέργεια, μπαταρίες και υδρογόνο. Ο στόχος είναι και οι τρεις μάρκες - Hyundai, KIA και Genesis - να είναι πλήρως «ηλεκτρικές» μέχρι το 2040.

Eπίσημο: Αυτό είναι το φουτουριστικό Hyundai Ioniq 5 (video)

Το νέο IONIQ 5 είναι το πρώτο δείγμα από μία μακρά σειρά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που θα επεκταθεί με ρυθμό ενός νέου μοντέλου ετησίως. Η κορεατική εταιρεία έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι τα IONIQ 6 και IONIQ 7 θα φτάσουν μεταξύ 2022 και 2024. Ο στόχος των Κορεατών είναι να έχουν μια τόσο ολοκληρωμένη γκάμα που θα τους επιτρέψει να πουλήσουν ένα εκατομμύριο μονάδες έως το 2025 και να κερδίσουν μερίδιο κοντά στο 10% των παγκόσμιων πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Hyundai: Με αυτονομία πάνω από 480 km έρχονται τα Ioniq 6 και Ioniq 7

Αναμφίβολα πρόκειται για ένα φιλόδοξο έργο που απαιτεί τεράστιες επενδύσεις. Ο τεχνολογικός γίγαντας της Νότιας Κορέας γνωρίζει πολύ καλά από πού θα προέλθουν τα κεφάλαια και είναι από τη μείωση της προσφοράς συμβατικών εκδόσεων εσωτερικής καύσης και στις τρεις μάρκες. Αυτό σημαίνει ότι θα εξαλείψουν το 50% των εκδόσεων βενζίνης και ντίζελ των Hyundai, Genesis και KIA, και θα αφιερωθούν στην ανάπτυξη ηλεκτρικών κινητήρων και μπαταριών με μεγαλύτερη αυτονομία, σύμφωνα με το Reuters.

Δεδομένου ότι η Hyundai δεν έχει επιβεβαιώσει τίποτα προς το παρόν, είχε επίσημα αναφέρει σε παλαιότερη ανακοίνωση της  ότι «η υιοθέτηση οικολογικών λύσεων όπως οι κυψέλες καυσίμου υδρογόνου και τα ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας επιταχύνεται».

Ο Νοτιοκορεάτης κατασκευαστής εκτιμά ότι αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει έως το 2040, όταν τα μοντέλα εσωτερικής καύσης δεν θα είναι πλέον διαθέσιμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ηλεκτρίζουν οι τιμές του Hyundai Ioniq 5 στην Ευρώπη

Η ζήτηση για το Hyundai Ioniq 5 έχει χτυπήσει «κόκκινο»!

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.