Hyundai i30 N: Αποκάλυψη της ειδικής έκδοσης Drive-N που θα κυκλοφορήσει σε 800 μονάδες


Η Hyundai φρεσκάρει τη γκάμα του i30 N παρουσιάζοντας μια ειδική έκδοση που θα παραχθεί σε 800 μονάδες εκ των οποίων οι 620 θα προωθηθούν στην ευρωπαϊκή αγορά.

  • 3/5/2022

Η Hyundai πήρε την απόφαση να φρεσκάρει τη γκάμα του i30 N παρουσιάζοντας μια νέα, ειδική έκδοση που φέρει την ονομασία Drive N και θα παραχθεί σε 800 μονάδες εκ των οποίων οι 620 θα προωθηθούν στην ευρωπαϊκή αγορά και οι υπόλοιπες θα ταξιδέψουν στην Αυστραλία.

Η νέα ειδική έκδοση θα είναι διαθέσιμη τόσο με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων όσο και με χειροκίνητο 6 σχέσεων ενώ οι υποψήφιοι αγοραστές θα μπορέσουν να επιλέξουν το χρώμα του αμαξώματος ανάμεσα σε δύο επιλογές: τη Phantom Black Pearl και τη Serenity White Pearl. Δύο θα είναι και οι διαθέσιμοι τύποι αμαξώματος με τους αγοραστές να επιλέγουν ανάμεσα στη fastback ή την hatchback εκδοχή.

Οι ζάντες είναι 19άρες σφυρήλατες αλουμινίου με σκούρο ματ φινίρισμα ενώ στο εσωτερικό θα υπάρχει πλακέτα που θα αναγράφει τον μοναδικό αριθμό κατασκευής της συγκεκριμένης μονάδας, δίνοντας σε όλους όσους εισέρχονται στο αυτοκίνητο να καταλάβουν ότι πρόκειται για ένα ξεχωριστό i30.

Μία ξεχωριστή παρέμβαση έχει γίνει στα λογότυπα του i30 N Drive-N Limited Edition στα οποία εμφανίζονται οι GPS συντεταγμένες του Test Center στο Nurburgirng, όπου η Hyundai πραγματοποιεί τις δοκιμές στα μοντέλα της από το 2011.

Κάτω από το καπό θα βρίσκεται ένας δίλιτρος turbo βενζινοκινητήρας με ισχύ 280 PS και 392 Nm ροπής. Στην έκδοση του αυτόματο κιβωτίου θα είναι διαθέσιμες οι τρεις γνωστές λειτουργίες απόδοσης που προσφέρουν στο οδηγό μια fun-to-drive εμπειρία. Αυτές είναι η N Power Shift, η Ν Track Sense Shift και η N Grin Shift. Μάλιστα η τελευταία μέσω του κουμπιού NGS, το αυτοκίνητο θα αποκτά δύναμη 10 επιπλέον ίππων για 20 sec.

Εσωτερικά τώρα, το δέρμα που υπήρχε στο τιμόνι, το υποβραχιόνιο και στο χειρόφρενο της βασικής έκδοσης έχει αντικατασταθεί από Alcantara ενώ κόκκινες αναφορές υπάρχουν διάσπαρτες σε όλη την καμπίνα (καθίσματα, ζώνες ασφαλείας, κ.α.) τονίζοντας τον sport χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Τέλος το μοντέλο θα είναι εξοπλισμένο στο πίσω μέρος με μπάρα ενίσχυσης της ακαμψίας του αμαξώματος, γυάλινη πανοραμική οροφή αλλά και μία μεγάλη λίστα με συστήματα ενεργητικής ασφαλείας, της «ομπρέλας» Hyundai Smart Sense.