Hyundai i30 Ν Οption: Με πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης


Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής της στο Σαλόνι του Παρισιού, η Hyundai προκάλεσε το ενδιαφέρον μεταξύ άλλων με το σπορτίφ κλάδο της “Performance”. Εκτός από το i30 Fastback N, οι Κορεάτες έδειξαν το showcar i30 N Option, το οποίο αποτελεί ένα δείγμα των δυνατοτήτων της εταιρείας και του μικρομεσαίου της, για το πώς μπορεί να γίνει ακόμα πιο σπορτίφ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ, ΦΩΤ.: HYUNDAI
  • 8/10/2018

Το Hyundai i30 N Option παρουσιάζει συνολικά 25 κατασκευαστικά μέρη, τα οποία έρχονται να υπογραμμίσουν με δυναμικό στιλ τις Performance δυνατότητες του κορεατικού αυτοκινήτου. Στην ουσία πρόκειται από τη μία πλευρά για αεροδυναμικά βοηθήματα: Μία τροποποιημένη μπροστινή ποδιά, ένας πίσω προφυλακτήρας με αεροδυναμικό διαχύτη και μία τεράστιων διαστάσεων πίσω αεροτομή δίνουν στο i30 N μία σαφώς πιο επιθετική εμφάνιση. Εντύπωση προκαλεί επίσης το καπό του κινητήρα με τις εντυπωσιακές εξαγωγές αέρα και το οποίο διαφοροποιεί έντονα την εμφάνιση του Option σε σχέση με την έκδοση, που είναι ήδη γνωστή. Σημειωτέον πως το αυτοκίνητο, που εμφανίστηκε στο Παρίσι, εφοδιαζόταν με ζάντες 20 in και σπορ ελαστικά, ενώ στο i30 N παραγωγής τοποθετούνται ελαστικά 18 ή 19 in.

Εσωτερικά και εξωτερικά έτοιμο για την πίστα

Το i30 N Option, πάντως, δε δείχνει από την εξωτερική εμφάνισή του... ετοιμοπόλεμο για την πίστα, αλλά και στο εσωτερικό του. Πιο εντυπωσιακό στοιχείο όλων είναι τα bucket με τις σπορ τύπου ζώνες ασφαλείας, ωστόσο οι γνώστες θα δουν και τις carbon προσθήκες, αλλά και τα σημεία, που έχουν επένδυση από alcantara.

Κάτω από το μπροστινό καπό του showcar δεν αλλάζει κάτι, αφού εκεί βρίσκεται -όπως όλοι γνωρίζουν- ο τετρακύλινδρος turbo κινητήρας. Ανάλογα με την έκδοση αποδίδει το δίλιτρο μηχανικό σύνολο 250 ή 275 PS (i30 N Performance). Και στις δύο περιπτώσεις η τιμή της μέγιστης ροπής είναι 353 Nm, η οποία μέσω overboost μπορεί να φτάσει έστω και για λίγο τα 378 Nm. Επιπλέον, το αυτοκίνητο εφοδιάζεται με σπορ ανάρτηση και προσαρμοζόμενα αμορτισέρ, ενώ το launch control διαθέτει πολλές ηλεκτρονικές δυνατότητες ρύθμισης.