Hyundai Ioniq 5 ή Lancia Delta Martini; Και τα δύο!


Θέλετε ένα καινούριο ηλεκτρικό Hyundai Ioniq 5, αλλά βγαλμένο από τα Ράλι με τα χρώματα της Lancia Delta Martini; Όσο περίεργο κι αν ακούγεται αυτό υπάρχει! Και μάλιστα είναι προς πώληση.

  • 21/4/2022

Η ρετρό μοντέρνα σχεδίαση του Hyundai Ioniq 5 έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα από τα βασικά ατού του αυτοκινήτου και τραβά τα βλέμματα. Όμως ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου Ioniq 5 το πήγε ένα βήμα παραπέρα. Έχει βάψει το ηλεκτρικό μοντέλο στα θρυλικά χρώματα της Lancia Delta Martini που έγραψε ιστορία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Αυτό το μοναδικό Ioniq 5 διατίθεται προς πώληση μέσω του Central Garage Glarus στο Glarus της Ελβετίας με τιμή 61.900 ελβετικά φράγκα. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον περασμένο Φεβρουάριο και έχει διανύσει μόλις 500 χιλιόμετρα, οπότε ο πρώτος ιδιοκτήτης του δεν το είχε απολαύσει για πολύ καιρό.

Ενώ όμως το εξωτερικό του Ioniq 5 είναι αυτό που προκαλεί τον θαυμασμό, το εσωτερικό του είναι εξίσου ενδιαφέρον. Η καμπίνα του έχει επενδυθεί με μαύρο vegan δέρμα που είναι αρκετά διαφορετικό από το λευκό vegan δέρμα του «κανονικού» Ioniq 5. Κατά τα λοιπά, έχουν διατηρηθεί όλα τα στοιχεία της καμπίνας του αυτοκινήτου όπως το επίπεδο δάπεδο, η συρόμενη κεντρική κονσόλα, το τιμόνι δύο ακτίνων, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η μεγάλη οθόνη του συστήματος infotainment.

Το συγκεκριμένο Ioniq 5 είναι εξοπλισμένο με το πακέτο μπαταριών των 72,6 kWh και με δύο ηλεκτροκινητήρες που παράγουν συνδυαστικά 302 ίππους και 605 Nm ροπής. Μπορεί να κάνει το 0-100 km/h σε 5,2 δευτερόλεπτα, επίδοση που σαφώς δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την θρυλική Lancia Delta Martini.