Hyundai και Forze ετοιμάζουν το ισχυρότερο υδρογονοκίνητο τετράτροχο


Η Forze Hydrogen Racing σε συνεργασία με την Hyundai, σκοπεύουν να κατασκευάσουν το Forze IX, ότι πιο γρήγορο υπάρχει σε υδρογονοκίνητο αγωνιστικό αυτοκίνητο επί της Γης.

  • 23/3/2021

Ταχύτερο υδρογονοκίνητο αυτοκινήτο στον κόσμο εξελίσσουν από κοινού η Hyundai και η Forze. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η μέγιστη ιπποδύναμη του συγκεκριμένου αγωνιστικού αυτοκινήτου, το οποίο θα ονομάζεται Forze IX, θα αγγίζει τους 800 ίππους.

Χρησιμοποιώντας φυσικά τετρακίνηση για να περνάει η τρομακτική ισχύς στο δρόμο και ζυγίζοντας μόλις 1.500 κιλά, λέγεται πως θα είναι ικανό να φτάνει τα πρώτα 100 χιλιόμετρα από στάση, σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα αναμένεται να ξεπερνά τα 300 χιλιόμετρα.

Για να το καταφέρει αυτό η Forze, θα εντάξει στο δυναμικό της μηχανικούς από το τεχνικό κέντρο της Hyundai Europe που εδρεύει στο Russelheim στην Γερμανία και οι οποίοι είναι εξειδικευμένοι στην υδρογονοκίνηση.

Η Forze είναι μια ενθουσιώδης ομάδα που αποτελείται από νεαρά και λαμπρά μυαλά, σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος εξέλιξης, Tyron Johnson.

Πραγματικά, μερικά από τα μέλη της (περίπου 60 στον αριθμό) που εργάζονται full ή part time στην εταιρία, είναι ακόμα φοιτητές στο πανεπιστήμιο τεχνολογίας «Delft» της Ολλανδίας. Δυστυχώς, όπως αναφέρεται είναι ακόμη λίγο νωρίς μέχρι το Forze IX να τελειώσει, αλλά όταν γίνει αυτό (μέσα στο 2022) θα είναι οπωσδήποτε εντυπωσιακό.

Και όπως μερικοί ίσως να υποψιαστήκατε από το όνομα του μοντέλου, δεν είναι η πρώτη που θα επιχειρήσουν κάτι ανάλογο. Εν έτει 2015, το Forze VI, έσπασε το ρεκόρ για υδρογονοκίνητο μοντέλο, γυρίζοντας το Nordschleife στο Nurburgring σε λιγότερο από 11 δευτερόλεπτα.

Οι αισιόδοξοι και οραματιστές αυτοί άνθρωποι ανυπομονούν να πάνε την υδρογονοκίνηση στο επόμενο επίπεδο. Επιθυμούν να γίνουν πρωτοπόροι, ειδικά όσο αφορά τους αγώνες με μηδενικές εκπομπές καυσαερίων. Τους ευχόμαστε τα καλύτερα…