Hyundai: Με αυτονομία πάνω από 480 km έρχονται τα Ioniq 6 και Ioniq 7


Η νοτιοκορεατική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα πολλά ενδιαφέροντα νέα στοιχεία σχετικά για τα επερχόμενα ηλεκτρικά της μοντέλα με τα οποία θα διευρύνει τη γκάμα της. 

  • 25/5/2021

Η Hyundai εργάζεται πυρετωδώς ώστε να διευρύνει τη γκάμα των ηλεκτρικών της μοντέλων Ioniq τα επόμενα χρόνια. Τα επερχόμενα Ioniq 6 & Ioniq 7 θα πλαισιώσουν το Ioniq 5, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μικρομεσαίο crossover της μάρκας που παρουσιάστηκε φέτος και έχει δεχτεί ρεκόρ παραγγελιών.

Η ζήτηση για το Hyundai Ioniq 5 έχει χτυπήσει «κόκκινο»!

Η αρχή θα γίνει το 2022 με το Ioniq 6, ένα σπορ σεντάν που θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα, E-GMP και εμφανισιακά θα παραπέμπει στο πρωτότυπο Prophecy Concept.

Όπως ανακοίνωσε η κορεατική εταιρεία, η μπαταρία του Ioniq 6 θα έχει χωρητικότητα 73,0 kWh, ενώ θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις ισχύος. Η πρώτη θα έχει ένα ηλεκτρικό μοτέρ 218 ίππων, ενώ η δεύτερη θα είναι τετρακίνητη -επομένως με δύο ηλεκτρικά μοτέρ- και θα παράγει συνδυαστική ισχύ 313 ίππων. Όσον αφορά την αυτονομία, ο στόχος των ανθρώπων της εταιρείας είναι να ξεπεράσει τα 480 χιλιόμετρα.

Το δεύτερο μοντέλο, το Ioniq 7, θα έρθει το 2024, θα είναι ένα οικογενειακό αμιγώς ηλεκτρικό SUV και θα διατίθεται σε 6θέσια και 7θέσια έκδοση.

Σχεδιαστικά, τα Ioniq 6 & Ioniq 7 θα είναι άκρως φουτουριστικά, με hi-tech φώτα αν κρίνουμε από το πρωτότυπο Prophecy, αλλά και το Ioniq 5, ενώ στο εσωτερικό αναμένεται να χρησιμοποιηθούν ποιοτικά και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.

Η Hyundai ανακοίνωσε πως το μοντέλο θα διατίθεται με κίνηση στους δύο τροχούς, αλλά και στους τέσσερις τροχούς. Η τετρακίνητη εκδοχή θα αποδίδει 313 ίππους, θα εξοπλίζεται με μπαταρία χωρητικότητας 100 kWh που θα προσφέρει μέχρι 483 χιλιόμετρα αυτονομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ηλεκτρίζουν οι τιμές του Hyundai Ioniq 5 στην Ευρώπη

Νέο Hyundai Ioniq 6: Ηλεκτρικό σπορ σεντάν με μεγάλη αυτονομία

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον κόσμο του αυτοκινήτου.