Hyundai RM20e: Ένα ηλεκτρικό hot-hatch με 810 άλογα!


Η Hyundai ανεβάζει την "τάση" στα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της δείχνοντας ως πρωτότυπο ένα καυτό hatchback με 810 άλογα το οποίο θα μπορούσε, όπως υποστηρίζει η ίδια, να είναι το καθημερινό σας αυτοκίνητο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 26/9/2020

Όπως φαίνεται οι Κορεάτες έχουν πάρει πολύ σοβαρά την υπόθεση της ηλεκτροκίνησης, και κάνουν μεγάλα σχέδια για τα μελλοντικά τους μοντέλα. Στην φετινή έκθεση αυτοκινήτου στο Πεκίνο, έδειξαν ως πρωτότυπο αλλά έτοιμο να βγει στον δρόμο, ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον ηλεκτρικό μοντέλο, το RM20e.

Έχοντας αρκετά δάνεια από το ηλεκτρικό αγωνιστικό της εταιρίας, το Veloster N eTCR, το RM20e είναι κεντρομήχανο (Racing Midship για τα αρχικά του ονόματός του), και το 20 αντιπροσωπεύει το 20ό αυτοκίνητο των RM μοντέλων από τότε που ξεκίνησε την δημιουργία τους η εταιρία, το 2012. Το "e" προφανώς έχει να κάνει με την ηλεκτρική του υπόσταση. 

Αυτή υποστηρίζεται από έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο, με απόδοση που σύμφωνα με την εταιρία φθάνει στους 810 ίππους και τα 960 Nm ροπής. Το 0-100 km/h θα γίνεται σε λιγότερα από 3 δευτερόλεπτα, ενώ στα 200 km/h θα φθάνει σε μόλις 9,88 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. 

Η Hyundai υποστηρίζει ότι το RM20e θα είναι ένα αυτοκίνητο που θα έχει επιδόσεις και συμπεριφορά ενός αγωνιστικού μοντέλο, με την πρακτικότητα και την άνεση ενός καθημερινού αυτοκινήτου για τους δημόσιους δρόμους. Το συγκεκριμένο μοντέλο επίσης είναι και μία πλατφόρμα δοκιμών νέων τεχνολογιών και θα αποτελέσει το κομβικό σημείο για την περαιτέρω εξέλιξη της πλατφόρμας RM, η οποία γίνεται σε συνεργασία με την Rimac.