Η Mercedes Vision Duet είναι μια εντυπωσιακή προσέγγιση για το μέλλον


Τα αυτοκίνητα στο μέλλον θα έχουν ελάχιστα κοινά με αυτά που κυκλοφορούν σήμερα στους δρόμους μας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 28/9/2020

Πως θα είναι τα αυτοκίνητά μας όταν η ηλεκτροκίνηση θα έχει καθιερωθεί πλήρως ως η αδιαμφισβήτητη νέα τάξη πραγμάτων και η αυτόνομη οδήγηση θα έχει εξελιχθεί πλήρως και θα έχει φτάσει στο λεγόμενο επίπεδο 5; Στο οποίο δεν θα απαιτείται η συμμετοχή του οδηγού;

Μια πρόταση είναι αυτή του Lujie Huang στην εργασία του στο ArtCenter College of Design στην Pasadeβα της Καλιφόρνια και όπως μπορούμε να δούμε πρόκειται για μια Mercedes με το όνομα Vision Duet.

Όπως λέει ο εμπνευστής της είναι ένα grand tourer με τρεις θέσεις, που στόχο του έχει να προσφέρει μια ιδιαίτερη εμπειρία μετακίνησης και μέσω του σχεδιασμού του. Πιο συγκεκριμένα ο Huang θεωρεί πως με την καθιέρωση της ηλεκτροκίνησης και της αυτόνομης κίνησης θα υπάρχει μια μετατόπιση του κέντρου βάρους στα συγκεκριμένα μοντέλα από την οδηγική ευχαρίστηση στην ευχαρίστηση της μετακίνησης.

Για το λόγο αυτό το Vision Duet θα διαθέτει δύο ιδιαίτερα άνετα καθίσματα που θα χωρίζονται από ένα μεγάλο τραπέζι στο κέντρο της καμπίνας. Όταν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο και ανοιχτή η οροφή που αποτελεί ενιαίο σύνολο με το παρμπρίζ τότε θα μπορεί να προστεθεί και τρίτος άνθρωπος.

Η εξωτερική εμφάνιση της Vision Duet από την άλλη δεν έχει καμία σχέση με τα μοντέλα της Mercedes που ξέρουμε έως τώρα, ενώ η ύπαρξη ενός ηλεκτρικού συστήματος πρόωσης έχει δώσει τη δυνατότητα στο σχεδιαστή να μειώσει πολύ τους προβόλους.