ID.4 το όνομα του ηλεκτροκίνητου crossover της VW


Λίγες ώρες μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του του VW ID.3, η γερμανική φίρμα επιβεβαίωσε την παραγωγή ενός ηλεκτροκίνητου crossover το οποίο θα φέρει την κωδική ονομασία ID.4

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 11/9/2019

Για την Volkswagen η «επίσημη πρώτη» του ηλεκτροκίνητου ID.3 στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης ήταν μόνον η αρχή. Οι Γερμανοί, οι οποίοι δημιούργησαν μια προσαρμοσμένη στις ανάγκες και στις δεξιότητες ενός ηλεκτρικού οχήματος πλατφόρμα, θα προχωρήσουν άμεσα στην επέκταση της ηλεκτροκίνητης γκάμας του, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην διάδοση των οχημάτων μηδενικών ρύπων στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Παράλληλα με την επέκταση της γκάμας του, στην οποίο πρόκειται σύντομα να προστεθεί και ένα crossover, η VW σχεδιάζει ήδη και την ανάπτυξη του δικτύου φορτιστών, ώστε να αρθούν οι όποιοι περιορισμοί εντοπίζονται σήμερα στην κίνηση των ηλεκτρικών οχημάτων στους ευρωπαϊκούς δρόμους.

Σε ό,τι αφορά στο ηλεκτροκίνητο crossover, το οποίο θα φέρει την κωδική ονομασία ID.4, η λογική λέει ότι θα ακολουθήσει το πρόσφατο παράδειγμα του ID.3, επενδύοντας στη μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και σε εκείνα τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που θα αναδεικνύουν τον περιπετειώδη χαρακτήρα του.

Μάλιστα, η ευελιξία που προσφέρει η τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης, κάνει πιο εύκολη τη δημιουργία τετρακίνητων εκδόσεων με την παρουσία κινητήρων και στους δύο άξονες.

Να θυμίσουμε ότι η VW είχε παρουσιάσει το 2017 την πρωτότυπη εκδοχή ενός ηλεκτροκίνητου crossover (βλέπε VW I.D. Crozz) όπως άλλωστε και την πρόθεσή της να δημιουργήσει μια νέα οικογένεια ηλεκτροκίνητο μοντέλων που θα μοιράζονται την ίδια αρχιτεκτονική.