Ιδού το Audi S1 e-tron quattro Hoonitron του Ken Block


Το πρώτο δημιούργημα της Audi μετά τον ερχομό του Ken Block είναι το S1 e-tron quattro Hoonitron, το νέο αυτοκίνητο του Αμερικανού για διαδρομές Gymkhana.

  • 16/12/2021

Από τη στιγμή που ο Ken Block έγινε «πρεσβευτής» της Audi, ήταν ζήτημα χρόνου να έρθει και το πρώτο αυτοκίνητο, ένα ιδιαίτερο δημιούργημα αποκλειστικά για εκείνον.

Αυτό φέρει το διόλου μικρό όνομα S1 e-tron quattro Hoonitron, ένα αυτοκίνητο ειδικό για Gymkhana, με έμπνευση κι επιρροές από το Quattro S1 Pikes Peak.

«Το S1 Hoonitron συνδυάζει πολλά από αυτά για τα οποία ήταν ήδη διάσημη η Audi τη δεκαετία του 1980», δήλωσε ο Block. «Για παράδειγμα, η εντυπωσιακή αεροδυναμική του αυτοκινήτου έχει πλέον μεταφραστεί σε μια εντελώς σύγχρονη μορφή. Νομίζω ότι είναι ωραίο που οι σχεδιαστές της Audi εμπνεύστηκαν από το δικό της παρελθόν και μετέφεραν μοναδικά τις τεχνολογίες και την εμφάνιση του αυτοκινήτου στο παρόν».

Διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, με την κίνηση να μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς, σασί από ανθρακόνημα και συστήματα ασφαλείας βάσει των προδιαγραφών της FIA. 

Όλη η εξέλιξη έγινε από την Audi στο Neckarsulm, εκεί όπου κατασκευάζεται το e-tron GT, και η πρώτη του δημόσια εμφάνιση θα γίνει στο επόμενο βίντεο Gymkhana του Ken Block, που θα φέρει το αρκετά περιγραφικό όνομα Elektrikhana.