Ιεροσυλία: Η Mansory μετατρέπει τη Lamborghini Urus σε τρίθυρο SUV (photos)


Η Lamborghini Urus μπορεί τελικά να γίνει κι ένα τρίθυρο SUV εν είδει coupe, αν χρειαστεί. Το θέμα είναι ποιος θα το ήθελε αυτό.

  • ΦΩΤΟ: MANSORY
  • 12/1/2023

Η Mansory έχει την παράδοση της βελτίωσης των πιο εξωτικών, ισχυρών και πολυτελών οχημάτων των τελευταίων ετών, και βασίζεται κυρίως σε αλλαγές στον κινητήρα και στο αμάξωμα.

Με την τελευταία της δουλειά, όμως, το πήγε ένα βήμα παραπέρα.

Ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος έπιασε στα χέρια του τη Lamborghini Urus, και από ένα πεντάθυρο μεγαθήριο τη μετέτρεψε σε ένα τρίθυροSUV - σχεδόν σαν... κουπέ.

Το αποτέλεσμα ονομάζεται Mansory Venatus Coupe Evo C, και αποτελεί πόνημα της εταιρείας που βρίσκεται στα σκαριά εδώ και 18 μήνες.

Το τελικό αποτέλεσμα επετεύχθη με τη Mansory να μετακινεί το B-pillar κατά 200 χιλιοστά προς τα πίσω, με τις εμπρός πόρτες να διατηρούνται ως έχουν, μαζί με όλα τα συστήματα ασφαλείας που διαθέτουν. 

Παράλληλα, ο tuner μεγέθυνε τα πίσω φτερά πάνω από τους τροχούς, και προσέθεσε τεράστιους αεραγωγούς στο πλάι και στο C-pillar.

Και φυσικά, προστέθηκε ένα άγριο, φαρδύτερο body kit, που κάνει το SUV να μοιάζει ακόμα πιο επιθετικό από ό,τι ήδη είναι.

Η βάση για το Venatus Coupe Evo C είναι το Venatus Evo S, που είχε δεχτεί τροποποιήσεις στον κινητήρα της εργοστασιακής Urus. Έτσι, αποδίδει πλέον 912 PS και 1.100 Nm ροπής, κάνοντας τα 0-100 km/h μέσα σε 2,9 δευτερόλεπτα. Φτάνει, δε, την τελικήταχύτητα των 323 km/h, 10 km/h πάνω από την εργοστασιακή έκδοση.

Τέλος, στο εσωτερικό, η Μansory προσφέρει μία πληθώρα επιλογών στους επίδοξους αγοραστές, από το χρώμα μέχρι τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν.