Ηλεκτρική Ferrari για φίλημα


H ιδέα μια ηλεκτροκίνητης Ferrari υλοποιείται ψηφιακά από τον Giovanni Iodice, κάνοντας όλους τους οπαδούς της ιταλικής φίρμας να δουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον.

  • 3/10/2020

Η διαφαινόμενη μετάβαση στην ηλεκτροκίνητη εποχή δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για το μέλλον εκείνων των κατασκευαστών που έχουν χτίσει μια ξεχωριστή παράδοση στην κατηγορία των υψηλών επιδόσεων τετράτροχων.

Η ιδέα μιας ηλεκτροκίνητης Ferrari ή Lamborghini δεν ενθουσιάζει, το ποτάμι όμως των volt δεν γυρίζει πίσω και είναι έτοιμο να συμπαρασύρει ότι και όποιον βρει στο πέρασμά του.

Για εκείνους, βέβαια, που επιμένουν να βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο, η ηλεκτροκίνηση θα αποτελέσει για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία ένα καλοδεχούμενο restart, καθώς όλοι όσοι εμπλέκονται στον μαγικό κόσμο των τεσσάρων τροχών θα κληθούν αργά ή γρήγορα να προσαρμοστούν σε ένα τελείως διαφορετικό οικοσύστημα.

Κι όσο εμείς ξορκίζαμε το κακό που πρόκειται να μας βρει τις επόμενες δεκαετίες, ο Giovanni Iodice πήρε το όπλο του, υλοποιώντας έστω και ψηφιακά το όραμά του για την πρώτη αμιγώς ηλεκτροκίνητη Ferrari.

Την Ferrari Cavaliere, όπως την ονομάζει, η οποία δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ένα συμβατικό τετράτροχο της περίφημης αυτοκινητοβιομηχανίας του Μαρανέλο.

Αντιθέτως, διατηρεί στο ακέραιο το στοιχείο του σχεδιαστικού εντυπωσιασμού καθώς έχει αξιοποιήσει στο έπακρο την ευελιξία που του προσφέρει η ηλεκτροκίνητη αρχιτεκτονική.

Το ηλεκτροκίνητο πεπρωμένο φυγείν αδύνατον, ωστόσο, παρατηρώντας τις γραμμές της Ferrari Cavaliere, δεν έχουμε κανέναν λόγο να γυρίσουμε την πλάτη μας σε ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον.

Διαβάστε ακόμα:

Αυτές είναι οι πιο άσχημες Ferrari όλων των εποχών