Ηλεκτρική οικογένεια από τη Ford


Όπως ανακοινώθηκε, η Ford εξελίσσει μια σειρά από νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα τα οποία θα διατίθενται αποκλειστικά στην ευρωπαϊκή αγορά.

  • 2/7/2019

Σύμφωνα με τον κ. Stuart Rowley, Πρόεδρο της Ford Ευρώπης, στο Κέντρο Εξέλιξης της εταιρείας που βρίσκεται στη Γερμανία (Κολονία) εξελίσσονται μια σειρά καινούργιων ηλεκτροκίνητων μοντέλων τα οποία προορίζονται για την αγορά της Γηραιάς ηπείρου.

Προς το παρόν, ο κ. Rowley (φωτογραφία) δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα παρουσίασής τους ή σε ποιες κατηγορίες θα εντάσσονται, ενώ συνέδεσε την εξέλιξη αυτή με το ευρύτερο στρατηγικό σχέδιο που εκπονήθηκε για γίνει κερδοφόρα η εταιρεία.

Ως τώρα, είναι γνωστό ότι η «Μπλε Οβάλ» θα παρουσιάσει την επόμενη χρονιά ένα ηλεκτροκίνητο SUV το οποίο θα κατασκευάζεται στις ΗΠΑ και θα εισάγεται στην Ευρώπη. Ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα εργοστάσια στα οποία θα παράγονται τα νέα μοντέλα αλλά και για την πλατφόρμα η οποία θα χρησιμοποιηθεί. Θυμίζουμε ότι η Ford συνεργάζεται ήδη με τον Όμιλο VAG για τη δημιουργία επαγγελματικών οχημάτων, συνεπώς πολλοί θεωρούν ότι πιθανόν να υπάρξει συνεργασία και για τη δημιουργία ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Μια τέτοια εξέλιξη συμφέρει και τα δύο μέρη καθώς η Ford θα έχει μια έτοιμη βάση ενώ ο γερμανικός Όμιλος θα μπορέσει να παράξει μεγαλύτερο αριθμό από την πλατφόρμα «MEB» και να επωφεληθεί γρηγορότερα σε κέρδος για το κόστος που κατέβαλε για τη δημιουργία της.