«Ηλεκτρική» συμμαχία για τους ομίλους PSA και FCA;


Οι κατασκευαστές αναζητούν συνέργειες με στόχο την μείωση του κόστους εξέλιξης και παραγωγής μπροστά στην απαιτητική σε επενδύσεις ηλεκτροκίνηση.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 1/4/2019

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες που έρχονται από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία το PSA Group και η Fiat Chrysler Automobiles συζητούν για κοινά συμφέροντα γύρω από την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Οι δύο όμιλοι επιθυμούν να παράγουν ηλεκτρικά μοντέλα πάνω σε μια ευέλικτη νέα πλατφόρμα ακολουθώντας το παράδειγμα του VW Group με την πλατφόρμα MEB.

Μία τέτοια συνεργασία θα εξοικονομούσε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ εξέλιξης και παραγωγής και για τις δύο πλευρές. Ο Carlos Tavares, ο CEO της PSA, είχε δηλώσει πριν από περίπου νέο μήνα και με φόντο την εξαγορά της Opel από την GM, πως υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες για ανάπτυξη. Από την πλευρά του ο CEO της FCA, ο Mike Manley, είχε πει πως αναζητά μία συμμαχία που θα κάνει τον ιταλό-αμερικανικό όμιλο ακόμη πιο δυνατό.

Το τελευταίο διάστημα πολλά ακούγονται γύρω από την Fiat-Chrysler που θέλει να μπει στην εποχή της ηλεκτροκίνησης με το δεξί. Εκτιμήσεις και αναλυτές προβλέπουν πως από τα 2,2 εκατομμύρια πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων το 2019 η παγκόσμια αγορά θα εκτιναχθεί στα 60 εκατομμύρια έως το 2040. Να μαστε καλά, πολλά έχουμε να δούμε έως τότε…