Ηλεκτρικό 1 στα 6 αυτοκίνητα που θα πωλούνται το 2025


Οι εκτιμήσεις για την εισβολή των ηλεκτρικών μοντέλων αναθεωρούνται προς τα πάνω, καθώς υπολογίζεται ότι το 2025 θα κυκλοφορούν περί τα 16,5 εκατομμύρια EV αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο. 

  • 3/12/2017

Σε μία έρευνα της UBS που δημοσιεύτηκε στην Αμερική υποστηρίζεται ότι το 16% των αυτοκινήτων που θα πωλούνται παγκοσμίως το 2025 θα είναι ηλεκτρικά. Η ίδια έρευνα υποστηρίζει ότι οι συνολικές πωλήσεις EV μοντέλων θα έχουν αγγίξει τα 16,5 εκατομμύρια μονάδες μέχρι το 2025. 

Η άνοδος μάλιστα θα είναι ακόμα μεγαλύτερη από ότι προβλέπεται με βάση τα σημερινά στοιχεία υποστηρίζουν τα συμπεράσματα της έρευνας. Και θα είναι πιο έντονη στην Ευρώπη, όπου οι απαγορεύσεις για τον diesel κινητήρα θα οδηγήσουν σε μια πιο εκρηκτική άνοδο των πωλήσεων ηλεκτρικων μοντέλων. Σ' αυτό θα συντελέσουν και οι εξελίξεις στην τεχνολογία των μπαταριών, καθώς και οι νέοι κανονισμοί που θα ισχύσουν σε διάφορες χώρες, και κυρίως στην Κίνα.

Η Ευρώπη θα παρουσιάσει την μεγαλύτερη εισβολή ηλεκτρικών μοντέλων, με περίπου το 30% των αυτοκινήτων που θα πωλούνται στην Γηραιά Ήπειρο το 2025 να είναι αυτής της τεχνολογίας. Και μεγάλες εταιρίες όπως η BMW ή η Daimler θα επενδύσουν τεράστια ποσά ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στην ζήτηση.

Η έρευνα υποστηρίζει ότι αυτή την στιγμή η Tesla βρίσκεται μπροστά στις εξελίξεις της αγοράς με το Model 3 να είναι το μοντέλο που θα την εκτοξεύσει. Μένει βεβαίως να αποδειχθεί αν όντως ισχύει αυτό, η απλά αν η Tesla είναι μία "φούσκα" και θύμα της τεράστιας επιτυχίας της στην οποία δεν μπορεί να ανταποκριθεί.