Ηλεκτρικού τύπου αναβάθμιση στη δυτική Πελοπόννησο και την κεντρική Μακεδονία


Το δίκτυο ΦΟΡΤΙΖΩ απέκτησε δύο νέους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Αμαλιάδα και το Κιλκίς.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 11/7/2018

Ο σταθμός φόρτισης της Αμαλιάδας βρίσκεται στο πρατήριο καυσίμων «ΣΤΑΜΑΤΕΛΑΤΟΣ Auto Gas» στον κόμβο της εισόδου της πόλης, στο δρόμο που συνδέει την παραλία Κουρούτας με την Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου. Μπορεί να εξυπηρετεί ταυτόχρονα δύο ηλεκτρικά οχήματα ισχύος έως 22 kW. Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο πρατήριο, με εξαιρετικές υποδομές, το οποίο είναι μάλιστα το πρώτο στην Ηλεία, που φιλοξενεί υποδομή φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο δεύτερος σταθμός φόρτισης βρίσκεται στο κέντρο του Κιλκίς, στο ξενοδοχείο «Ευρυδίκη». Λειτουργεί στο χώρο στάθμευσης του ξενοδοχείου και είναι σε θέση να φορτίζει όλα τα ηλεκτροκίνητα οχήματα με ισχύ έως 22 kW, παρέχοντας ενημέρωση στους χρήστες για την ενέργεια που κατανάλωσαν και την εμβέλεια που έχει το αυτοκίνητό τους έπειτα από κάθε φόρτιση.

Οι συνδρομητές και οι χρήστες του δικτύου ΦΟΡΤΙΖΩ έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες των σταθμών μέσω κάρτας συνδρομητή, κάρτας προπληρωμένου χρόνου και συνεδριών φόρτισης, που μπορούν να προμηθευτούν από επιλεγμένα σημεία πώλησης, μέσω της web εφαρμογής https://user.fortizo.gr και τη χρήση οποιασδήποτε χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.

Μάλιστα, μέσω της εφαρμογής είναι δυνατή η κράτηση των σημείων φόρτισης, ο εντοπισμός του πλησιέστερου διαθέσιμου σταθμού, η παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο της εξέλιξης των συνεδριών φόρτισης, η αναζήτηση στατιστικών των συνεδριών φόρτισης, που έχουν πραγματοποιήσει κ.ά.

Μέσα στο επόμενο τρίμηνο προγραμματίζεται η έναρξη της λειτουργίας 8 νέων σημείων φόρτισης του δικτύου ΦΟΡΤΙΖΩ σε διάφορες περιοχές της χώρας.