Ηλεκτροκίνητη η επόμενη γενιά της Jaguar XJ


Σε ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο sedan μετατρέπεται η Jaguar XJ, καθώς στην επόμενη γενιά του αυτοκινήτου δεν θα περιλαμβάνονται κινητήρες εσωτερικής καύσης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 12/7/2019

Το επιτυχημένο ξεκίνημα της Jaguar στον ανεξερεύνητο κόσμο της ηλεκτροκίνησης θα έχει όπως όλα δείχνουν και την ανάλογη συνέχεια.

Η βρετανική φίρμα ανακοίνωσε ότι η επόμενη γενιά της XJ δεν θα διαθέτει εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης παρά μόνο ηλεκτροκίνητες.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας εξηλεκτρισμού των προτάσεών του, ο όμιλος Jaguar-Land Rover έκανε γνωστή την πρόθεσή του να δημιουργήσει ένα giga factory μπαταριών, η παραγωγική δυναμικότητα του οποίου θα φτάνει τους 150.000 συσσωρευτές ανά έτος.

Επιστρέφοντας στην ηλεκτροκίνητη Jaguar XJ, το βρετανικό sedan θα κληθεί να ανταγωνιστεί το Tesla Model S και την Aston Martin Rapid E, διαθέτοντας μπαταρίες ενεργειακής απόδοσης 100 kWh.

Οι τελευταίες θα εξασφαλίζουν αυτονομία 480 χιλιομέτρων, δίνοντας ζωή σε τέσσερις συνολικά ηλεκτροκινητήρες, η συνδυαστική ισχύς των οποίων θα ξεπερνά ακόμα και τους 600 ίππους.