Ηλεκτροκίνητη νέα AC Cobra!


Η AC Cars ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση της Cobra για να τιμήσει τα 58 χρόνια από την παρουσίαση του γνωστού μοντέλου της. Οι πωλήσεις θα αρχίσουν εντός της χρονιάς.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 1/7/2020

Η AC Cobra είναι ένα θρυλικό αυτοκίνητο για την αμερικανική αυτοκινητική ιστορία και όσες αυθεντικές εξακολουθούν να υπάρχουν αποτελούν επένδυση για τους συλλέκτες. Το αυτοκίνητο που δημιουργήθηκε από την AC Cars έγινε περισσότερο γνωστό ως Shelby Cobra έπειτα από την εμπλοκή του Carroll Shelby, ο οποίος ανέλαβε να τοποθετεί κινητήρες της Ford και να δημιουργήσει ένα θρύλο αυτοκίνητο.

Η AC Cobra παρουσιάστηκε το 1962 και τα στελέχη της AC Cars (η οποία εξακολουθεί να υπάρχει στην έδρα της, τη Βρετανία) αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν την τάση της εποχής. Έτσι, πήραν τη απόφαση να δημιουργήσουν 58 αριθμημένες, αμιγώς ηλεκτροκίνητες Cobra, για να τιμήσουν τα ισάριθμα έτη από τη δημιουργία του μοντέλου. Όπως ανακοινώθηκε, τα συγκεκριμένα οχήματα θα ονομάζονται AC Cobra Series 1 Electric και θα διαθέτουν μπαταρίες 54 kWh. Σύμφωνα με την εταιρεία, η μέγιστη ισχύς του ηλεκτροκινητήρα θα είναι 312 PS, η μέγιστη ροπή 500 Nm, ενώ η μέγιστη θεωρητική αυτονομία του οχήματος θα φτάνει τα 241 km. To αμάξωμα θα είναι πανομοιότυπο με αυτό του αρχικού μοντέλου και η τιμή πώλησης έχει οριστεί περίπου στα 158.000 ευρώ, προ φόρων. 

Εκτός αυτού, η AC Cars ανακοίνωσε ότι είναι σε θέση να κατασκευάσει την Cobra και με τον 2.3 EcoBoost της Ford, για όποιον ενδιαφέρεται. Η μέγιστη απόδοσή του φτάνει τους 360 PS και η μέγιστη ροπή τα 440 Nm.