Ηλεκτροκίνητο pickup τσέπης από την Canoo


Ένα πολυδιάστατο ηλεκτροκίνητο pickup παρουσίασε η Canoo ανανεώνοντας το ραντεβού της με το όχι και τόσο μακρινό μέλλον της αυτοκίνησης.

  • 11/3/2021

Την Canoo ίσως να μην τη γνωρίζετε ανήκοντας σε εκείνη την κατηγορία αυτοκινητοβιομηχανιών που έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στο μέλλον. Επί της ουσίας αποτελεί μια ακόμα νεοφυή εταιρεία, η οποία διαθέτει σαφή προσανατολισμό έχοντας επικεντρωθεί στην ανάπτυξη ηλεκτροκίνητων λύσεων για την πόλη, σπάζοντας τα σχεδιαστικά και όχι μόνο στεγανά της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Με έδρα το Los Angeles και την πρόθεση να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την αστική μετακίνηση, η Canoo αποκάλυψε μια ακόμα ηλεκτροκίνητη πρόταση, η ιδιαιτερότητα της οποία έχει να κάνει με το γεγονός ότι ανήκει στην κατηγορία των pickup.

Με χώρο φόρτωσης που θα φτάνει σε μήκος έως και τα 2,5 μέτρα, κρυφούς αποθηκευτικούς χώρους ακόμα και στο ρύγχος του αμαξώματος, πτυσσόμενες επιφάνειες εργασίας και τις απαραίτητες πρίζες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, το pickup της Canoo φιλοδοξεί να μετατραπεί σε έναν πολύτιμο συνεργάτη.

Αλλά και σε έναν αχώριστο συνοδοιπόρο, καθώς με τον κατάλληλο εξοπλισμό μπορεί να μετατραπεί σε camper και να υποστηρίξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις εκδρομικές σας ανησυχίες.

Σε ότι αφορά τις προδιαγραφές του, η Canoo ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν εκδόσεις με κίνηση στους δύο ή στους τέσσερις τροχούς ή αν προτιμάτε με έναν ή με δύο ηλεκτροκινητήρες. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου θα εξασφαλίζουν αυτονομία 320 χιλιομέτρων, ενώ τόσο το σύστημα διεύθυνσης όσο και το σύστημα πέδησης θα επικοινωνούν με τα αντίστοιχα χειριστήρια by wire.

Σε ό,τι αφορά στις διαστάσεις του, το μήκος θα φτάνει τα 4,677 μέτρα, το πλάτος τα 1,98 μέτρα και το μεταξόνιο τα 2,85 μέτρα, εξασφαλίζοντας μεταξύ άλλων τη δυνατότητα φιλοξενίας τεσσάρων ατόμων στις δύο σειρές των καθισμάτων.

Οι προπαραγγελίες για το pickup της Canoo πρόκειται να ανοίξουν το δεύτερο εξάμηνο του έτους, ωστόσο, η παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2023. Μάλιστα, δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα γνωστή η τιμή του ούτε φυσικά και οι πλήρεις προδιαγραφές του.