Ηλεκτροκίνητο super sedan 1.200 ίππων ζωγραφίζει πάνω σε παγωμένη λίμνη (Video)


Μια σπάνια χορογραφία πάνω στην παγωμένη επιφάνεια μιας λίμνης πραγματοποίησε το Drako GTE των 1.200 ίππων και των 8.800 Nm ροπής.

  • 25/3/2021

H Drako Motors αποτελεί μια άγνωστη στους περισσότερους αυτοκινητοβιομηχανία η οποία έχει έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και μοναδικό σκοπό να δημιουργεί περιορισμένης παραγωγής ηλεκτρικά supercars.

Το πρώτο από αυτό ονομάζεται GTE και αποτελεί επί της ουσίας ένα super sedan το οποίο εφοδιάζεται με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, συνδυαστικής απόδοσης 1.200 ίππων.

Σύμφωνα με την καλιφορνέζικη φίρμα το GTE επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε περίπου 3 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 332 χλμ./ώρα.

To Drako GTE θα διαθέτει μπαταριές ενεργειακής χωρητικότητας 90 kWh, χωρίς ωστόσο να έχει ανακοινωθεί η αυτονομία του. Αυτό που έχει ανακοινωθεί είναι ότι θα παραχθεί σε μόλις 25 αντίτυπα, κάθε ένα από τα οποία θα πωλείται έναντι 1,25 εκατομμυρίων δολαρίων.

Όλα αυτά, βέβαια, λίγη σημασία έχουν παρακολουθώντας το αμερικανικό super sedan των 1.200 ίππων να κινείται με μοναδική χάρη πάνω στην επιφάνεια μιας παγωμένης λίμνης.

Θέαμα σπάνια, αν όχι μοναδικό, το οποίο δημιουργεί ποικίλα συναισθήματα ανάμεσα στα οποία και το άγχος που δημιουργεί η παρουσία ενός αυτοκινήτου πάνω σε ένα λεπτό στρώμα πάγου.

Για την ιστορία και μόνο να σημειώσουμε ότι η παγωμένη λίμνη στην οποία πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα βρίσκεται στις Η.Π.Α. και ειδικότερα στην Georgetown.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.