Ηλεκτροκίνητο SUV από την Alpine;


ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΟΝ ΓΑΛΛΙΚΟ ΤΥΠΟ ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΦΗΜΕΣ ΟΤΙ Η ALPINE ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ SUV ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΙΓΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΩΣ ΤΟ 2023.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 10/9/2020

Οι πληροφορίες-φήμες για ένα SUV μοντέλο που θα φέρει το εταιρικό σήμα της Alpine άρχισαν να υπάρχουν από τα τέλη του 2015 όταν δεν είχε παρουσιαστεί ακόμη ως πρωτότυπο η καινούργια A110. Στα χρόνια που πέρασαν από τότε αυτές έπαψαν να ακούγονται και το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στο νέο sports car της εταιρείας από τη Διέππη. Ωστόσο, πριν από λίγες ημέρες άρχισαν και πάλι να κυκλοφορούν. Η «αναζωπύρωσή» τους οφείλεται σε δύο γεγονότα: τόσο στον διαμοιρασμό των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μεταξύ των Renault, Nissan και Mitsubishi (Renault Alliance), όσο και στον καθορισμό αρμοδιοτήτων μεταξύ των εταιρειών που απαρτίζουν τον Όμιλο Renault.

Βάσει του δημοσιεύματος στον γαλλικό Τύπο, η Alpine πρόκειται να δημιουργήσει ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV μοντέλο σπορ επιδόσεων το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2022 ή το 2023, το αργότερο. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, αυτό θα βασίζεται στην πλατφόρμα «CMF-EV» η οποία έχει χρησιμοποιηθεί ήδη στο Nissan Ariya. Το SUV της Alpine θα είναι τετρακίνητο, αναμένεται να έχει μπαταρίες τουλάχιστον 90 kWh και η συνδυαστική μέγιστη ισχύς των ηλεκτροκινητήρων του αναμένεται να είναι μεταξύ 400-500 PS. Η μέγιστη θεωρητική αυτονομία του υπολογίζεται περίπου στα 400 km (κατά «WLTP»), ενώ το μήκος του οχήματος περίπου στα 4,6 m.

Θυμίζουμε ότι στις αρχές της χρονιάς η Alpine παρουσίασε το πρωτότυπο A110 SportsX (φωτογραφίες), μια crossover εκδοχή του sports car μοντέλου της, με σκοπό να διερευνήσει την πρόθεση του κοινού για ένα όχημα με διαφορετική εικόνα αναφορικά με το στυλ, τον χαρακτήρα και την κατηγορία του.