Ημέρες Θάλασσας 2022: Η Πλατεία Πηγάδας μεταμορφώνεται σε Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής


Την Παρασκευή 27 Μαΐου τα παιδιά, με τη βοήθεια εκπαιδευτών, θα ποδηλατήσουν με ασφάλεια και θα ενημερωθούν για την ορθή χρήση του ποδηλάτου.

  • 26/5/2022

Σε πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για παιδιά μετατρέπεται την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022, από τις 9:00 έως τις 15:00, η πλατεία Πηγάδας. Τα παιδιά με τη βοήθεια εξειδικευμένων εκπαιδευτών θα ποδηλατήσουν με ασφάλεια και θα ενημερωθούν για τα θέματα ασφαλούς κυκλοφορίας και για την ορθή χρήση του ποδηλάτου.

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο  του εορτασμού «Ημέρες Θάλασσας 2022» και διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Δήμου Πειραιά και τη Διεύθυνση Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

Το πάρκο θα περιλαμβάνει προσωρινές υποδομές προσομοίωσης πρότυπου δικτύου πόλης με κατάλληλες διαγραμμίσεις (οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση) και σήματα Κ.Ο.Κ.

Η συγκεκριμένη δράση εκπαίδευσης και ενημέρωσης για την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή, θα επαναληφθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022 (18:00) καθώς επίσης  και το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Ιουνίου από τις 10:30 έως τις 14:30 και από τις 17:30 έως τις 20:30, με τη συμμετοχή μαθητών και πολιτών

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ημερών Θάλασσας 2022, πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής θα βρείτε πατώντας εδώ. Επίσης μπορείτε να μπείτε στις επίσημες σελίδες στο Facebook και στο Instagram για άμεση ενημέρωση ενώ την ίδια στιγμή υπάρχει η δυνατότητα να ανεβάζετε τις δικές σας φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις χρησιμοποιώντας το hashtag #imeresthalassas.

Πηγή: Δήμος Πειραιά