Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Εναλλακτικές διαδρομές για τους κλειστούς δρόμους στο κέντρο


Δείτε αναλυτικά πώς μπορείτε να αποφύγετε το «απροσπέλαστο» κέντρο το πρωί της Κυριακής (19/3) αλλά και τις αλλαγές στα δρομολόγια λεωφορείων, τρόλεϊ και τραμ.

  • 18/3/2023

Την Κυριακή 19 Μαρτίου διεξάγεται ο 11ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας και άλλοι δύο αγώνες δρόμου, με αποτέλεσμα να έχουν ήδη ανακοινωθεί εκτεταμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο σύνολο, σχεδόν, του κέντρου της Αθήνας, με κλείσιμο δρόμων για πολλές ώρες, τις οποίες μπορείτε αναλυτικά να διαβάσετε πατώντας ΕΔΩ.

Επιπλέον, για τον ίδιο ακριβώς λόγο, με στόχο τη διευκόλυνση και την ασφαλή κυκλοφορία των ΜΜΜ και του επιβατικού κοινού, οι Συγκοινωνίες Αθηνών (Όμιλος ΟΑΣΑ) θα προβούν σε προσωρινές τροποποιήσεις της διαδρομής λεωφορειακών γραμμών, γραμμών τρόλεϊ και τραμ, στο κέντρο της Αθήνας από τις 05:00 της Κυριακής (19/3) έως την λήξη των αγώνων, ανάλογα με τα μέτρα και τις υποδείξεις της Τροχαίας.

Αναλυτικά τις αλλαγές στα δρομολόγια μπορείτε να τις δείτε πατώντας ΕΔΩ, αλλά και να ενημερώνεστε από το πληροφοριακό κέντρο του ΟΑΣΑ 11185. Διευκρινίζεται ότι τα δρομολόγια της λεωφορειακής γραμμής Χ95 ΣΥΝΤΑΓΜΑ - ΑΕΡΟΛ. ΑΘΗΝΩΝ (EXPRESS) θα εκτελούνται με αναστροφή στην Λεωφόρο Κατεχάκη.

Από την πλευρά της, η Αστυνομία συμβουλεύει τους οδηγούς, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, να ακολουθούν τα παρακάτω ενδεικτικά εναλλακτικά δρομολόγια:

  • Από Κέντρο Αθηνών προς Ζωγράφου - Παγκράτι - Καισαριανή - Βύρωνα:

Λ. Αλεξάνδρας στο ύψος Χαρ. Τρικούπη (κάθετη διέλευση όταν δεν υπάρχει μεγάλος όγκος αθλητών) - προς περιοχή Γκύζη - συνέχεια μέσω Πανόρμου - Λ. Κηφισίας - Λ. Κατεχάκη.

  • Από Ζωγράφου - Παγκράτι - Καισαριανή - Βύρωνα προς Κέντρο Αθηνών:

Ούλωφ Πάλμε - Κοκκινοπούλου - Λ. Κατεχάκη - Λ. Κηφισίας - Πανόρμου - περιοχή Γκύζη - Λ. Αλεξάνδρας στο ύψος της Ιπποκράτους (κάθετη διέλευση όταν δεν υπάρχει μεγάλος όγκος αθλητών).

  • Από Κέντρο Αθηνών προς νότια προάστια:

Πειραιώς - Χαμοστέρνας - Λ. Συγγρού - Λ. Ποσειδώνος ή,

Πειραιώς - Χαμοστέρνας - Καλλιρόης - Λ. Βουλιαγμένης.

  • Από περιοχή Γκύζη, Κυψέλη, Γαλάτσι προς Λόφο Λυκαβηττού, Κολωνάκι, Εξάρχεια:

Περιοχή Γκύζη - Λουκάρεως (κάθετη διέλευση όταν δεν υπάρχει μεγάλος όγκος αθλητών) - Νικοτσάρα - Περιφερειακή Λυκαβηττού.

Περισσότερες διευκρινίσεις/πληροφορίες για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που θα πραγματοποιηθούν λόγω του «Ημιμαραθωνίου Αθήνας 2023», θα παρέχονται από το Κέντρο Επιχειρήσεων Ημιμαραθωνίου στα τηλ. 210-8708237-238 & 239.