«Intelligent Cloud» από τον Όμιλο Renault-Nissan-Mitsubishi


Οι Renault-Nissan-Mitsubishi θα παρουσιάσουν μια καινούργια ψηφιακή πλατφόρμα διασυνδεσιμότητας που θα ονομάζεται Alliance Intelligent Cloud και θα τοποθετηθεί αρχικά στο νέο Renault Clio και το Nissan LEAF.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 20/3/2019

Όπως ανακοινώθηκε, η συγκεκριμένη πλατφόρμα βασίζεται στη «Microsoft Azure» και θα συνδράμει τον οδηγό παρέχοντάς του καλύτερες υπηρεσίες πλοήγησης, ενημέρωσης για το σέρβις του οχήματος και θα συνεργάζεται αποτελεσματικότερα με τo σύστημα «αυτόνομης οδήγησης» του αυτοκινήτου. Όπως έγινε γνωστό, η νέα ψηφιακή πλατφόρμα και υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη εντός της χρονιάς στην Ευρώπη και την Ιαπωνία, εφαρμοζόμενη αρχικά στα Renault Clio και Nissan LEAF.

Όπως δήλωσε ο κ. Kal Mos, Αντιπρόεδρος συνδεδεμένων οχημάτων της Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance, η συγκεκριμένη τεχνολογία αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη «Microsoft» και η απόφαση για τη σύμπραξη ελήφθη το 2016. Όπως τόνισε: «Η δημιουργία της θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην εμπειρία που θα έχουν οι πελάτες. Αυτό θα μας βοηθήσει να σχεδιάζουμε αυτοκίνητα που θα ικανοποιούν όλο και καλύτερα τις ανάγκες τους».

Στόχος των ανθρώπων του Ομίλου Renault-Nissan-Mitsubishi είναι να τοποθετήσουν την ψηφιακή πλατφόρμα «Alliance Intelligent Cloud» στο 90% των καινούργιων μοντέλων τους ως το 2022. Χάρη σε αυτή, οι εταιρείες θα έχουν τη δυνατότητα συλλογής στοιχείων από τα αυτοκίνητά τους αναφορικά με την κατάστασή τους καθώς και δεδομένων που θα τις βοηθούν σε έρευνες για την εξέλιξη των νέων μοντέλων τους. Ο οδηγός και οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα άμεσης και επικαιροποιημένης πληροφόρησης στο σύστημα πλοήγησης και, μελλοντικά, θα μπορούν να χρησιμοποιούν υπηρεσίες της Microsoft όπως τα «Office 365» και τον ψηφιακό βοηθό «Cortana».

Επίσης, τα οχήματα που θα διαθέτουν το «Alliance Intelligent Cloud» θα έχουν τη δυνατότητα συνεχούς σύνδεσης στο διαδίκτυο ενώ τα στοιχεία που θα συλλέγονται θα μπορούν να χρησιμοποιούνται και από το σύστημα «αυτόνομης οδήγησης». Τέλος, θυμίζουμε ότι πέρυσι ο Όμιλος Renault-Nissan-Mitsubishi υπέγραψε πολυετή συμφωνία με την «Google» για τη χρήση των χαρτών της, του Google Play Store και του Google Assistant, από το 2021.

Πηγή: Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance, Automotive News Europe.