«Ιπτάμενο» Tesla προσγειώνεται με 110 km/h μέσα σε κτίριο (video)


Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πως, παρά τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί.

  • 13/5/2022

Ένα τρομακτικό τροχαίο συνέβη την 4η Μαΐου στο κέντρο της πρωτεύουσας του Ohio, την πόλη Columbus όταν ο οδηγός ενός Tesla Model 3, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να χτυπήσει με μεγάλη ταχύτητα σε ένα πεζοδρόμιο, να σηκωθεί από το έδαφος και να καταλήξει μέσα στο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης.

Το περίεργο –και συνάμα ευχάριστο- είναι ότι παρά τη σφοδρότητα της σύγκρουσης και την παρουσία αρκετών ατόμων στο εσωτερικό του Συνεδριακού Κέντρου, δεν αναφέρθηκε κανένας σοβαρός τραυματισμός. Για αυτή την εξέλιξη ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό η παρουσία μίας τσιμεντένιας κολώνας εντός του κτιρίου η οποία ανέκοψε την τρελή πορεία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με τις αρχές της πόλεις, το λευκό Tesla χτύπησε στο πεζοδρόμιο με ταχύτητα που ξεπερνούσε τα 110 km/h ενώ ο οδηγός λίγη ώρα μετά το συμβάν ισχυρίστηκε ότι προσπάθησε να φρενάρει το αυτοκίνητο, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Άγνωστο παραμένει αν ο οδηγός είχε επιλέξει τη λειτουργία «Auto Pilot» τη στιγμή που συνέβη το  ατύχημα. Την ίδια στιγμή οι αρχές υπολογίζουν ότι το κόστος των ζημιών που προκάλεσε το Tesla αγγίζουν τις 300.000 δολάρια.

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγους μήνες ένα ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί στο Παρίσι όταν ένα Tesla Model 3 μετά από μία ανεξέλεγκτη πορεία είχε προκαλέσει το θάνατο ενός πολίτη και τον τραυματισμό άλλων 20.

Δείτε το video από το τροχαίο στο κέντρο του Columbus…