Ήρθε η ώρα για το νέο MG7 Black Label των 257 PS! (photos)


Η MG κάνει tease το πρώτο μοντέλο της Black Label σειράς της, MG7, που θα κάνει ντεμπούτο στην Κίνα στις 17 Αυγούστου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ
  • 11/8/2022

H MG καλωσορίζει για δεύτερη φορά το MG7 στο στόλο της, αφού μία αντίστοιχη δημιουργία ήταν στον κατάλογο της εταιρείας από το 2007 έως και το 2013, ένα μοντέλο που δεν ήταν τίποτα παραπάνω από το facelift του Rover 75, που σταμάτησε να κυκλοφορεί το 2005.

Αυτή τη φορά, η MG δεν έχει βασιστεί πάνω σε κανένα από τα προηγούμενα μοντέλα της, με το σχεδιασμό του MG7 να είναι ολοκαίνουργιος. Με την κυκλοφορία του συγκεκριμένου μοντέλου, η εταιρεία στοχεύει να εκτοξεύσει τη δημοφιλία της νέας της σειράς, Black Label, που θα φέρει πολυτελή σχεδιασμό και παροχές, καθώς και ποικίλες ανέσεις.

Το νέο sedan της MG θυμίζει κάτι από fastback στο προφίλ του, ενώ το αμάξωμα είναι ιδιαίτερα μυώδες και στιβαρό. LED προβολείς δεσπόζουν στο μπροστινό μέρος, κάνοντας το MG7 να φαίνεται εξαιρετικά «αγριεμένο» και επιθετικό. Η μάσκα και οι μπροστινές εισαγωγές αέρα μοιάζουν πολύ με αυτά του MG Cyberster Concept, ενώ το πίσω μέρος φέρει μία ενιαία μπάρα φώτων, μία αεροτομή με ενεργά αεροδυναμικά στοιχεία, αλλά και μία τετραπλή εξάτμιση, που προδίδει τον ΜΕΚ χαρακτήρα του οχήματος.

Σύμφωνα με τα Κινεζικά μέσα ενημέρωσης, το MG7 είναι παρόμοιου μεγέθους με το Audi A7, καθώς είναι μόλις 83 mm πιο μικρό, και σίγουρα πολύ πιο οικονομικό, αν και το κόστος του δεν έχει αποκαλυφθεί. Δεν έχουν δημοσιευτεί ακόμα φωτογραφίες από το εσωτερικό του οχήματος, όμως είναι γνωστό ότι το νέο sedan της MG θα διαθέτει οθόνες, τόσο για τον χειρισμό των οργάνων και συστημάτων του αυτοκινήτου, αλλά και για το σύστημα infotainment με το οποίο αναμένεται να έχει εξοπλιστεί.

Όσον αφορά την «ψυχή» του μοντέλου, η MG έχει επιλέξει, όπως επιβεβαιώθηκε από την ίδια την εταιρεία, έναν turbo κινητήρα χωρητικότητας 2.0 L, που, σύμφωνα με τα Κινεζικά μέσα, θα προσφέρει ισχύ 257 PS και 405 Nm ροπής, και θα συνδυάζεται με ένα αυτόματο ZF σύστημα μετάδοσης 9 σχέσεων. Αυτός ο συνδυασμός θα είναι διαθέσιμος στην 405 VTGI Trophy έκδοση του μοντέλου.

Θα υπάρχει και η 300 VTGI έκδοση, η οποία θα φέρει έναν turbo κινητήρα χωρητικότητας 1.5 L που χρησιμοποιήθηκε και στο μικρότερο sedan MG6, που αποδίδει 185 PS και 300 Nm, πάνω σε ένα αυτόματο DCT σύστημα μετάδοσης 7 σχέσεων. Επιπλέον, PHEV εκδόσεις του μοντέλου αναμένεται να καταφτάσουν μέσα στο 2023.