Ήρθε το νέο AWD Plug-in Suzuki Across των 306 ίππων. Πόσο στοιχίζει - Αναλυτικοί εξοπλισμοί (video)


Ήρθε και στην Ελλάδα η νέα πρόταση της Suzuki στα plug-in υβριδικά, το μεγάλο και εντυπωσιακό SUV Across των 306 ίππων. 

  • 18/6/2021

Αν βέβαια σας θυμίζει κάτι, αυτό είναι το Toyota RAV4 καθώς οι δύο ιαπωνικές εταιρίες έχουν συσφίξει τους δεσμούς συνεργασίας τους. Έτσι μετά την έλευση του νέου Suzuki Swace που είναι η Toyota Corolla Hybrid Touring Sports, ήρθε η ώρα της κορυφαίας, Plug-in τετρακίνητης έκδοσης του RAV4 με ισχύ 306 ίππων να «φορέσει» τα σήματα της Suzuki και την ονομασία Across (ακρός, που στα ελληνικά σημαίνει αυτός που διέρχεται απ’ άκρη σ’ άκρη).  Μάλιστα, χρονικά, το Across είναι το πρώτο μοντέλο που προσφέρθηκε από την Toyota Motor Corporation στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ της Toyota και της Suzuki.

Είναι ένα στιβαρό σπορ SUV εξοπλισμένο με εξελιγμένο σύστημα Plug-in Hybrid και E-Four τετρακίνηση. Το υβριδικό σύστημα Plug-in του Across παρέχει οικονομία καυσίμου και εκπομπές CO2 μόλις 22g / km. Στον πυρήνα του υβριδικού συστήματος Plug-in είναι ένας ισχυρός ηλεκτροκινητήρας τοποθετημένος μπροστά που προσφέρει ροπή σε χαμηλές ταχύτητες και συνδυάζεται με έναν βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων. Με μέγιστη ισχύ 134 kW και ροπή 270 Nm, ο ηλεκτροκινητήρας αντλεί την ενέργειά του από μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 18,1kWh τοποθετημένη κάτω από το δάπεδο. Αυτό παρέχει ηλεκτρική αυτονομία 75 χιλιομέτρων.

Σε συνδυασμό με τον ηλεκτρικό κινητήρα ο ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας A25A-FXS Dynamic Force, ο οποίος λειτουργεί ως φορτιστής για την μπαταρία και παρέχει ηλεκτρική βοήθεια στον ηλεκτρικό κινητήρα κατά την οδήγηση, εάν απαιτείται. Σχεδιασμένος για να παρέχει υψηλή απόδοση και οικονομία καυσίμου, ο κινητήρας ενσωματώνει μια πλειάδα καινοτομιών για βέλτιστη απόδοση αι οικονομία. Το υβριδικό σύστημα Plug-in είναι εξοπλισμένο με τέσσερις λειτουργίες: Προεπιλεγμένη λειτουργία EV, Αυτόματη λειτουργία EV / HV, λειτουργία HV και λειτουργία φόρτισης μπαταρίας που μπορεί να επιλέξει ο οδηγός ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης και την κατάσταση της μπαταρίας. Στη λειτουργία EV το όχημα οδηγείται εξ ολοκλήρου από τη δύναμη του ηλεκτροκινητήρα ακόμα και υπό πλήρη επιτάχυνση.

Σε λειτουργία Auto EV / HV και HV, ο κινητήρας συμβάλλει στην παροχή ισχύος όταν απαιτείται, όπως όταν το γκάζι πιέζεται έντονα. Για εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας και λειτουργία EV όταν η φόρτιση είναι χαμηλή, η λειτουργία φόρτισης εμπλέκει τον βενζινοκινητήρα για να επαναφορτίσει πλήρως την μπαταρία ιόντων λιθίου. Το ηλεκτρονικό σύστημα 4x4 E-Four στο Across παρέχει πραγματική απόδοση 4x4. Το σύστημα διαθέτει έναν ανεξάρτητο πίσω κινητήρα 40kW που λειτουργεί σε συνδυασμό με τον μπροστινό κινητήρα για την παροχή ροπής εμπρός: πίσω από 100: 00 έως 20:80.

Η τιμή του Suzuki Acrorss 2,5L GLX Plug-In Hybrid 306 PS ξεκινά από τα 52.180 ευρώ για την έκδοση GLX με στοιχεία εξοπλισμού όπως 7 αερόσακοι, 4 ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικοί θερμαινόμενοι καθρέπτες, τηλεχειριζόμενες ηλεκτρικές κλειδαριές, 9" οθόνη αφής με σύνδεση smartphone και κάμερα οπισθοπορείας, adaptive cruise control, ESP, TCS, αυτόματος κλιματισμός, Bluetooth, Hill Hold control, φώτα DRL LED, προβολείς ομίχλης, σκούρα φιμέ κρύσταλλα πίσω, ζάντες αλουμινίου 19", δερμάτινη επένδυση τιμονιού, θερμαινόμενα καθίσματα, Radar Brake Support, αυτόματα φώτα, κιτ επιδιόρθωσης ελαστικού, keyless push start κ.ά.