Ίσως το αυθεντικότερο Mini, στις ημέρες μας


Εάν αναζητάτε ένα αυθεντικό Mini σε καλή κατάσταση και με λίγα χιλιόμετρα στο οδόμετρο, αυτό είναι το αυτοκίνητο για εσάς.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 7/9/2019

Η MINI γιόρτασε τα 60 χρόνια από τη δημιουργία του θρυλικού μοντέλου, ωστόσο η αγάπη των ανά τον κόσμο φίλων του αυτοκινήτου παραμένει έντονη για τα οχήματα του παρελθόντος. Είτε οι συλλέκτες, είτε όσοι επιθυμούν να έχουν ένα Mini, αναζητούν αυτοκίνητα που να είναι όσο το δυνατόν αναλλοίωτα από τον χρόνο.

Όπως το συγκεκριμένο που βλέπουμε στις φωτογραφίες. Πρόκειται για ένα Morris Minor Mini Super Deluxe Mk1 του 1968 το οποίο έχει μόλις 436 km στο οδόμετρο! Το αυτοκίνητο πωλείται από έναν Βρετανό αντιπρόσωπο και είναι σε άριστη κατάσταση σε ό,τι αφορά το εσωτερικό του, όμως, έχει σκουριές στον χώρο του κινητήρα και στο κάτω μέρος του. 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αντιπρόσωπος, η ιδιοκτήτρια του συγκεκριμένου Mini το είχε αγοράσει με σκοπό να μάθει να οδηγεί. Ωστόσο, η πρόθεσή της δεν ευοδώθηκε και το αυτοκίνητο παρέμενε για δεκαετίες σταθμευμένο σε γκαράζ. Το αυτοκίνητο έχει κόκκινη επένδυση στο εσωτερικό του, διαθέτει ακόμα τα αρχικά διαφανή προστατευτικά στις θέσεις του, ενώ υπάρχει και το καρτελάκι «Dynasafe» στις ζώνες ασφαλείας.

Επίσης, υπάρχουν τα αυθεντικά έγγραφα και το βιβλίο σέρβις του οχήματος. Η τιμή αγοράς του δεν έχει ανακοινωθεί αλλά σίγουρα θα είναι υψηλή, δεδομένης της πολύ καλής κατάστασης στην οποία αυτό βρίσκεται.

ΠΗΓΗ: ROAD AND TRACK.