Ισχυρότερη έκδοση για την Toyota GR Supra (Video)


Η Toyota δημιούργησε μια ισχυρότερη έκδοση της GR Supra η οποία αποδίδει 387 PS, διαθέτει ενισχύσεις στο σασί της, νέo χρώμα για το αμάξωμά της και θα κατασκευαστεί μόνο σε 100 μονάδες.

  • 29/4/2020

Δεν έχει περάσει ένας χρόνος από την επίσημη παρουσίαση της Toyota GR Supra, της πέμπτης «γενιάς» του σπορ μοντέλου, και ήδη έχουν αρχίσει οι αναβαθμίσεις της (άλλωστε, διαχρονικά, η Supra αποτελεί ένα «αγαπημένο θέμα» για τους βελτιωτές). Αυτή τη φορά, η αύξηση της ισχύος του κινητήρα και των επιδόσεων προέρχεται από την ίδια την Toyota. Η Supra ZR «Horizon Blue Edition», όπως ονομάζεται η συγκεκριμένη έκδοση, απευθύνεται αρχικά στην ιαπωνική αγορά. Ο εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας της (αυτός της BMW με την οποία συνεργάστηκε η Toyota για τη δημιουργία του νέου μοντέλου) αποδίδει πλέον μέγιστη ισχύ 387 PS, δηλαδή 47 ίππους περισσότερους απ’ ό,τι στην GR Supra.

Εκτός από την αύξηση της ιπποδύναμης, το αυτοκίνητο έχει αλλαγές τόσο στη ρύθμιση της ανάρτησης (για καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά στις στροφές σε σχέση με την «απλή» έκδοση), όσο και σε ό,τι αφορά την ενίσχυση του πλαισίου. Σύμφωνα με την Toyota, η Supra ZR Horizon Blue Edition επιταχύνεται από το 0-100 km/h σε 4,1 sec, έναντι 4,3 sec της έκδοσης με τους 340 PS, και θα διατίθεται σε μπλε χρώμα το οποίο θα είναι αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη έκδοση. Θα παραχθεί μόνο σε 100 αριθμημένες μονάδες και οι παραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει. Όμως, όπως ανακοινώθηκε από τη Toyota, τα πρώτα αυτοκίνητα θα αρχίσουν να παραδίδονται στους πελάτες από τον προσεχή Οκτώβριο.

Παρακάτω, μπορούμε να δούμε ένα βίντεο με τη Supra ZR Horizon Blue Edition να «διαλαλεί» τις δυνατότητές της και να «βάζει φωτιά» στο ηλιοβασίλεμα.