Ιταλικό Γκραν Πρι: Επική νίκη του Hamilton μέσα στο σπίτι της Ferrari


Aν και τα μαντάτα από τα δοκιμαστικά δεν ήταν καλά για την Mercedes, τελικά κατάφεραν να κερδίσουν μέσα στην Μόντσα με έναν Hamilton αποφασισμένο για όλα, και κυρίως για τον τίτλο!
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 2/9/2018

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι ο αγώνας στην Μόντσα θα ήταν ένας περίπατος για την Ferrari, τελικά ήρθε ένας διψασμένος Hamilton να φέρει τα πάνω κάτω, και να πάρει μια πειστική -και κόντρα σε όλες τις προβλέψεις- νίκη. Η νίκης αυτή, με την οποία ισοφαρίζει τις 68 του Schumacher ήρθε μετά από ένα εκπληκτικό αγώνα, και στεναχώρησε πολύ τους φανατικούς της Ferrari που στο τέλος δεν παρέλειψαν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους για τον Βρετανό. 

Ο αγώνας κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό μόλις στον πρώτο γύρο, όταν μία επαφή μεταξύ Hamilton και Vettel έβγαλε τον δεύτερο εκτός πίστας, και με βλάβη στην εμπρός αεροτομή που τον οδήγησε στα pits. Το περιστατικό αυτό έβγαλε εκτός προγραμματισμού όλα τα σχέδια της ιταλικής εταιρίας, ενώ ο Vettel έκανε τα πάντα για να προσπαθήσει να βρεθεί όσο ψηλά γίνεται στην κατάταξη και να κρατήσει την επαφή με την κορυφή της βαθμολογίας. 

Από εκεί και πέρα ο Kimi Raikkonen ανέλαβε τα ηνία του αγώνα, τα οποία κράτησε για 45 γύρους, όταν ο Hamilton τελικά κατάφερε να τον περάσει και να τερματίσει  πρώτος. Ο Βρετανός έδειξε εξ' αρχής τις προθέσεις του, εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική τακτική της Mercedes, και τελικά καταφέραν να πάρουν μία ιδιαίτερα σημαντική νίκη για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Στην δεύτερη θέση τελικά τερμάτισε ο Kimi Raikkonen ο οποίος είχε την πρώτη θέση στην γραμμή εκκίνησης, όμως τελικά δεν μπόρεσε να βρεθεί στην πρώτη θέση, ύστερα και από την στρατηγική της Mercedes να κρατήσει μέσα τον Bottas, ώστε να κρατήσει τον Φινλανδό σε απόσταση αναπνοής από τον Hamilton.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε τελικά ο Bottas εμπρός από τον Vettel, ενώ πίσω τους ο Verstappen ύστερα από μία ποινή 5 δευτερολέπτων που δόθηκε στον Ολλανδό για μία επαφή με τον Bottas. 

Oι Grosjean, Ocon, Perez, Sainz και Stroll ολοκλήρωσαν την δεκάδα. 

O Ηamilton αποσπάστηκε πλέον 30 βαθμούς στο κυνήγι του πρωταθλήματος (256 έναντι 226 του Vettel) ενώ η Mercedes προηγείται και στο πρωτάθλημα κατασκευαστών με 415 βαθμούς έναντι 290 της Ferrari.