J.D. Power: Στην κορυφή της αξιοπιστίας το γκρουπ Hyundai!


Οι τρεις φίρμες, που απαρτίζουν τον Όμιλο Hyundai, η Genesis, η KIA και η εταιρεία Hyundai κατέκτησαν τις κορυφαίες θέσεις στην έρευνα αξιοπιστίας της J.D. Power.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ, ΦΩΤ.: HYUNDAI GROUP
  • 21/6/2018
Αν για τον όμιλο της Toyota η πολυτελής φίρμα είναι η Lexus, για το Hyundai Group τον ίδιο ρόλο παίζει η Genesis, η οποία ανακηρύχτηκε 1η στην ετήσια έκθεση της J.D. Power σχετικά με την αμερικανική αγορά. Στη 2η θέση κατετάγη η KIA, ενώ 3η ήρθε η Hyundai. Έτσι, τα 3 κορυφαία ονόματα της κορεατικής βιομηχανίας αυτοκινήτων εντυπωσίασαν με την απόδοσή τους.
 
 
Με μόλις 68 αναφορές ανά 100 αυτοκίνητα, η Genesis βρέθηκε με άνεση στην 1η θέση, αν και ουσιαστικά είναι... εν ζωή μόλις 2 χρόνια. Η KIA δεν βρέθηκε πολύ μακριά της, καθώς εμφάνισε «θέματα» σε 72 από τα 100 αυτοκίνητά της, χάνοντας έτσι την πρωτοκαθεδρία της έπειτα από ένα σερί 2 χρόνων. Όσο για την 3η Hyundai, η «επίδοσή» της ήταν 74 στα 100.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Hyundai Group βρέθηκε στην κορυφή έχοντας ξεπεράσει τους Ιάπωνες, που ξεχώριζαν εδώ και χρόνια σε αυτήν την έρευνα. Ωστόσο, φέτος οι Toyota και Honda είναι πιο κάτω ακόμα κι από το μέσο όρο του συνόλου των βιομηχανιών.
 
 
Η Genesis έχει στις εκθέσεις της μόνο 2 μοντέλα, τα G80 και G90. Από πλευράς J.D. Power ανακοινώθηκε ότι η κορεατική εταιρεία φροντίζει να κατασκευάζει τα αυτοκίνητά της έτσι ακριβώς, όπως τα θέλουν οι αγοραστές τους, και όχι ιδιαίτερα περίπλοκα ή/και -τελικά- δύσχρηστα.
 
Κλείνοντας την αναφορά μας στην έρευνα της J.D. Power, πρέπει να τονίσουμε ότι η FIAT αποκλείστηκε, επειδή το δείγμα της ήταν πολύ μικρό. Επίσης, τα συστήματα παροχής πληροφοριών και ψυχαγωγίας συνεχίζει να είναι το πιο «δύσκολο» θέμα για τους κατόχους των αυτοκινήτων. 
 
 
Δείτε ποια μοντέλα ήταν τα πιο αξιόπιστα ανά κατηγορία, με βάση την έρευνα της J.D. Power:
 
Νικητές ανά κατηγορία (1ο 2ο 3ο)
Μικρά: KIA Rio Nissan Versa Chevrolet Bolt
Μικρά: (Premium) Acura ILX BMW Σειρά 2 Mercedes-Benz CLA
Μικρομεσαία: Toyota Corolla Chevrolet Cruze Kia Forte
Μεσαία: Nissan Altima Kia Optima Ford Fusion
Μεσαία (Sport): Ford Mustang - -
Van: Dodge Grand Caravan KIA Sedona Toyota Sienna
Μεσαία (Premium): Lincoln Continental Genesis G80 Lexus GS
Μεγάλα: Nissan Maxima Ford Taurus Chrysler 300
Μεγάλα (Premium): Genesis G90 BMW Σειρά 7 Mercedes-Benz S-Class
Μικρά SUV: Hyundai Tucson Kia Sportage Mitsubishi Outlander Sport
Compact SUV: Buick Envision Ford Escape Honda CR-V
Compact SUV (Premium): Lincoln MKC Porsche Macan Mercedes-Benz GLC
Μεσαία SUV: KIA Sorento Hyundai Santa Fe Ford Explorer
Μεσαία SUV (Premium): BMW X6 Lexus RX Porsche Cayenne