Jaguar-Land Rover: Η πτώση των πωλήσεων οδηγεί σε μείωση της παραγωγής


Δύσκολο το τελευταίο τρίμηνο του 2019 για την υπό Ινδική ιδιοκτησία Jaguar-Land Rover με την πτώση των πωλήσεων να την οδηγεί σε μείωση της παραγωγής της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 7/2/2020

Για άλλη μία φορά η JLR βρίσκεται σε μάλλον δυσχερή κατάσταση, καθώς το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς σημείωσε πτώση των πωλήσεων κατά 2,3%. Το γεγονός αυτό την υποχρεώνει να μειώσει ή και να σταματήσει για κάποιες ορισμένες ημέρες την παραγωγή στα δύο εργοστάσιά της στην Βρετανία μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Στόχος είναι να μειωθούν τα λειτουργικά κόστη, τα οποία απειλούν την βιωσιμότητα της εταιρίας. Τα ποσά αυτά είναι της τάξης των δισεκατομμυρίων λιρών καθώς υπάρχει παράλληλα το θέμα με την πτώση της αγοράς της Κίνας αλλά και της μειωμένης ζήτησης για diesel στην Ευρώπη.

Η λύση είναι να σταματήσει η παραγωγή σε συγκεκριμένες ημέρες για μία περίοδο ενός μηνός στο εργοστάσιο του Castle Bromwich (αρχίζοντας από τα τέλη Φεβρουαρίου) και μετά να σταματήσει η παραγωγή κάποιες μισές ή ολόκληρες ημέρες στο εργοστάσιο του Solihull μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Η εταιρία υποστηρίζει ότι το γενικότερο περιβάλλον στην αγορά αυτοκινήτου είναι δύσκολο και την υποχρεώνει να πάρει δραστικά μέτρα. Επίσης θα γίνουν και κάποιες αλλαγές στα δύο εργοστάσια στην Βρετανία σε σχέση με το μοντέλο παραγωγής και τον προγραμματισμό τους, ώστε να ανταποκριθούν καλύτερα στην ζήτηση της παγκόσμιας αγοράς.