Japan Hydrogen Association: Η Toyota στην προπαρασκευαστική επιτροπή


Η Toyota, πρωτοπόρος της υβριδικής τεχνολογίας, δείχνει πλέον έτοιμη να επενδύσει περαιτέρω στο υδρογόνο, ως το καύσιμο του μέλλοντος.

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 18/10/2020

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι παρατά το κομμάτι της ηλεκτροκίνησης, καθώς για τον κλάδο του αυτοκινήτου αυτό θα συνεχίσει να έχει μεγάλη σημασία. Το υδρογόνο όμως, σε βάθος χρόνου, θα μπορούσε σε μεγάλο βαθμό να αντικαταστήσει τα καύσιμα που βασίζονται σε ενώσεις άνθρακα, για κάθε χρήση. Ως εκ τούτου, στην Ιαπωνία σχηματιστικέ μία προπαρασκευαστική επιτροπή που ονομάζεται Japan Hydrogen Association (JH2A). Αυτή έχει ως σκοπό να συνεργαστεί και να βοηθήσει υπάρχουσες εταιρίες και οργανισμούς προς την ανάπτυξη της τεχνολογικής αλυσίδας του υδρογόνου.

Με αλφαβητική σειρά, οι εννέα εταιρίες που ανήκουν σε αυτή την επιτροπή είναι οι ENEOS Corporation, Iwatani Corporation, Kawasaki Heavy Industries, Ltd., Kobe Steel, Ltd., MITSUI & CO., Ltd., Sumitomo Mitsui Financial Group, Inc., The Kansai Electric Power Company, Inc., Toshiba Corporation και Toyota Motor Corporation. Πρόκειται για βαριά ονόματα της Ιαπωνικής βιομηχανίας, με διαφορετικό εύρος και αντικείμενο εργασιών.

Καθώς πολλές χώρες επιταχύνουν τις πρωτοβουλίες για την υλοποίηση μιας κοινωνίας υδρογόνου, στην Ιαπωνία συζητήθηκαν οι δυνατότητες και τα ζητήματα που σχετίζονται με την προώθηση της χρήσης υδρογόνου για τη μείωση των εκπομπών CO2. Διάφορες εταιρείες συνεργάζονται για την επέκταση της ζήτησης υδρογόνου, την προσφορά υδρογόνου χαμηλού κόστους και την προώθηση της χρήσης υδρογόνου. Οι προαναφερθείσες εταιρείες-μέλη έχουν αναγνωρίσει την ανάγκη για έναν μεγάλο οργανισμό που στοχεύει στην επίλυση των ζητημάτων δημιουργίας ζήτησης σε υδρογόνο, μείωσης του κόστους μέσω της αύξησης της χρήσης υδρογόνου και της τεχνολογικής καινοτομίας, καθώς και την προσφορά κεφαλαίων σε επιχειρήσεις. Ως εκ τούτου, έχουν εξεταστεί συγκεκριμένα βήματα για τη σύσταση αυτής της νέας επιτροπής.

Λειτουργώντας τώρα σε συνεργασία με άλλες εταιρείες, τοπικές κυβερνήσεις και οργανισμούς που είναι πρόθυμοι να υποστηρίξουν τέτοιες πρωτοβουλίες, η προπαρασκευαστική αυτή επιτροπή στοχεύει στη δημιουργία ενός νέου οργανισμού προώθησης του υδρογόνου, στις αρχές Δεκεμβρίου.