Jay Leno: «Το πρόσωπό μου τυλίχτηκε στις φλόγες» (video)


Ο Jay Leno μίλησε στην κάμερα του People για πρώτη φορά μετά το τρομακτικό ατύχημά του τον περασμένο Νοέμβριο, αποκαλύπτοντας όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με το συμβάν που τον έστειλε στο νοσοκομείο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: People - Youtube
  • 17/12/2022

Ο Jay Leno παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη στην κάμερα του περιοδικού People μετά το τρομακτικό ατύχημα που τον ανάγκασε να περάσει μερικές μέρες στο νοσοκομείο, αποκαλύπτοντας όσα συνέβησαν τον περασμένο Νοέμβριο.

Το ατύχημα έλαβε χώρα στο γκαράζ του Leno, όπου διατηρεί τη συλλογή του, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης πάνω στο White Model G του Αμερικανού παρουσιαστή. Μαζί με τον καρδιακό φίλο του, Dave Killackey, ο Leno εργαζόταν πάνω στο ατμοκίνητο όχημα, όταν ξέσπασε η φωτιά που ον οδήγησε στο νοσοκομείο.

«Το σύστημα τροφοδότησης καυσίμου ήταν βουλωμένο οπότε ήμουν από κάτω του,» είπε ο Leno. «Το καύσιμο δεν έρρεε όσο γρήγορα ήθελα, κι έτσι είπα στον Dave να στείλει λίγο αέρα μέσω του συστήματος, κι έτσι κι έκανε. Και φυσικά, αυτό γέμισε το πρόσωπό μου με καύσιμο και άρπαξε φωτιά.»

Ευτυχώς για τον Leno, ο Killackey ήταν αρκετά γρήγορος, και τράβηξε τον φίλο του κάτω από το αυτοκίνητο, «πνίγοντάς» τον με τον πυροσβεστήρα, προκειμένου να σβήσει τις φλόγες. «Ο Dave με τράβηξε και με 'έσβησε' περίπου 10 δευτερόλεπτα αργότερα. Αν είχε αργήσει παραπάνω, μάλλον θα είχα χάσει το μάτι μου,» αποκάλυψε ο παρουσιαστής στην κάμερα του People

Οι διασώστες έφτασαν στο σημείο αρκετά γρήγορα, και μετέφεραν αμέσως τον Αμερικανό στο τοπικό νοσοκομείο, απ' όπου αργότερα την ίδια μέρα παραπέμφθηκε σε ειδική κλινική αντιμετώπισης εγκαυμάτων. Οι γιατροί τον ενημέρωσαν ότι θα πρέπει να μεταφερθεί άμεσα στην κλινική, καθώς τα εγκαύματα ήταν αρκετά σοβαρά, όμως ο ίδιος αρνήθηκε, επειδή δεν είχε ενημερώσει τη σύζυγό του σχετικά με το ατύχημα. Έτσι, ο Leno οδήγησε μόνος του μέχρι το σπίτι του, πέρασε τη νύχτα εκεί, και το επόμενο πρωί επέστρεψε στο κέντρο αποκατάστασης για να εισαχθεί.

Ο Leno περιέγραψε το πλάνο που ακολούθησαν οι γιατροί και ειδικοί εγκαυματολόγοι πλαστικοί προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως η εικόνα του προσώπου και των χεριών του, η οποία επήλθε με τη βοήθεια δερματικών μοσχευμάτων.

«Ο Travolta μου έστειλε ένα μεγάλο ιταλικό καλάθι, ο Tom Selleck μου έστειλε λουλούδια, ο Russell Crowe με πήρε τηλέφωνο από την Αυστραλία. Ήταν πολύ συγκινητικό, χάρηκα πολύ,» είπε ο Leno, περιγράφονταςτις μέρες που πέρασε στην κλινική.

«Όταν δουλεύεις με αυτοκίνητα έχεις πολλά ατυχήματα. Έμεινα 10 μέρες στη μονάδα εντατικής θεραπείας και μετά πήρα εξιτήριο. Δεν είχα πρόσωπο πριν δύο εβδομάδες, και τώρα είναι μια χαρά. Προσπάθησα να τους πείσω να μου δώσουν το πρόσωπο του Clooney αλλά δεν ήταν διαθέσιμο,» αστειεύτηκε ο παρουσιαστής.

Περισσότερα στο video: