Jean-Philippe Imparato: «Πουλάω Alfa Romeo, όχι iPad με τροχούς»


Ο νέος CEO της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, δήλωσε ότι τα μοντέλα της ιταλικής εταιρείας πρέπει πάντα να εστιάζουν στον οδηγό. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουν όσο το δυνατόν λιγότερες οθόνες.

  • 21/9/2021

Σε συνέντευξή του σε ξένο μέσο, ο CEO της ιταλικής εταιρίας, Jean-Philippe Imparato, είπε πολύ χαρακτηριστικά ότι «η Alfa Romeo έχει μία συγκεκριμένη θέση στον αυτοκινητιστικό κόσμο. Ο οδηγός είναι στο επίκεντρο, οι οθόνες θα είναι όσο το δυνατόν λιγότερες. Δεν πουλάω ένα iPad με αυτοκίνητο γύρω του, πουλάω μία Alfa Romeo

Σε αντίθεση με την τάση της εποχής που θέλει τα σύγχρονα αυτοκίνητα να διαθέτουν όσο μεγαλύτερες και περισσότερες οθόνες γίνεται στο εσωτερικό τους, η Alfa Romeo φαίνεται ότι θα ακολουθήσει μια διαφορετική προσέγγιση.

Ακόμα και αν η ιταλική φίρμα κάνει σταδιακή στροφή στην ηλεκτροκίνηση, ο Imparato πιστεύει πως το να προσφέρει συμμετοχική οδήγηση και έχοντας στο επίκεντρο τον οδηγό θα είναι εξαιρετικής σημασίας για την επιτυχία της μάρκας.

Ο Imparato, που μεταπήδησε από την Peugeot στη Alfa Romeo μετά τη δημιουργία του Ομίλου Stellantis, έχει ένα δύσκολο δρόμο μπροστά του, αλλά φαίνεται να πιστεύει πολύ στην επιτυχία της Alfa Romeo. Η κίνηση του να ταχθεί εναντίον των οθονών στα σύγχρονα αυτοκίνητα έρχεται αντιμέτωπη με την ευρύτερη βιομηχανία, η οποία φαίνεται να έχει ταχθεί πλήρως υπέρ τους και να τις χρησιμοποιεί ευρέως.

Θυμίζουμε ότι με δική του απόφαση καθυστέρησε για πολλούς μήνες το λανσάρισμα της νέας Alfa RomeoTonale, με σκοπό τη βέλτιστη απόδοση του plug-in υβριδικού της συστήματος.