Jeep Club Hellas: Από τη Μάνη στο Βορειότερο άκρο της Ευρώπης και επιστροφή στον Λευκό Πύργο


Το Jeep Club Hellas ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει έναν άθλο, οδηγώντας χωρίς διάλλειμα 10.000 km σε 100 ώρες, με αφετηρία το Ακρωτήριo Ταίναρο, ενδιάμεσο προορισμό το Βορειότερο άκρο της ηπειρωτικής Ευρώπης και επιστροφή στη Θεσσαλονίκη!

  • 4/6/2022

Τα μέλη του Jeep Club Hellas ανεβάζουν την επιθυμία τους για δράση σε ένα νέο επίπεδο, επιχειρώντας να ενώσουν το Νοτιότερο με το Βορειότερο άκρο της ηπειρωτικής Ευρώπης, μέσω μια μαραθώνιας -χωρίς στάση- διαδρομής 10.000 km από το Ακρωτήριο Ταίναρο στο Βόρειο Ακρωτήριο.

Πέντε Jeep με πλήρωμα έντεκα φίλους της μάρκας θα επιχειρήσουν να ολοκληρώσουν τη διαδρομή που θα τους ταξιδέψει στα δύο άκρα της Ευρώπης σε μόλις 100 ώρες, ουσιαστικά με μόνο τις απολύτως απαραίτητες στάσεις για ανεφοδιασμό των αυτοκινήτων.

Από τη Μάνη και το εκπληκτικής ομορφιάς Ακρωτήριο Ταίναρο, τα πέντε Jeep θα διασχίσουν 12 Ευρωπαϊκές χώρες ώστε μετά από περίπου 5.200 km να φτάσουν στο φημισμένο Nordkapp της Νορβηγίας, το Βορειότερο άκρο της Ευρώπης που μπορεί να προσεγγιστεί με αυτοκίνητο.

Η επιστροφή από διαφορετική διαδρομή θα καλύψει 4.700 km διασχίζοντας 10 χώρες και τελικό προορισμό τον Λευκό Πύργο στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Στόχος να καλυφθούν τα συνολικά 10.000 km σε μόλις 100 ώρες.

Πρόκειται για μια επική περιπέτεια που σχεδιάστηκε ώστε να σηματοδοτήσει την Ένωση των Λαών και των Πολιτισμών τους, την Επανέναρξη των Μετακινήσεων ανθρώπων και εμπορευμάτων που ανεστάλησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας (COVID-19), και κυρίως να προωθήσει τον Ελληνικό Τουρισμό σε όλη την Ευρώπη.

Στο πλευρό αυτή της περιπέτειας που τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης, θα είναι τα μοντέλα της Jeep, αλλά και οι χορηγοί της προσπάθειας: η Inter Cars, το ξενοδοχείο Blue Dolphin, τα ελαστικά Maxxis, η κλινική «Άγιος Λουκάς» και το Ιδιωτικό Πολυιατρείο Μαστού Breast Clinic.

Πηγή: Stellantis