Jetta. Έτσι λέγεται η νέα μάρκα της Volkswagen στην Κίνα


Το Jetta από όνομα μοντέλου έγινε ξεχωριστή μάρκα. Αποκλειστικά για την Κίνα και για να καλύψει το φτηνό σκέλος της εκεί αγοράς.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 27/2/2019

Jetta ήταν πριν από αρκετά χρόνια η έκδοση τριών όγκων του VW Golf, που στην Ευρώπη γνώρισε μέτρια επιτυχία και στην πορεία άλλαξε αρκετά ονόματα. Στις ΗΠΑ αντίθετα δεν άλλαξε και η επιτυχία του “Golf με πορτμπαγκάζ” ήταν σαφώς πιο μεγάλη.

Πριν από λίγο καιρό κυκλοφορούσαν φήμες πως η VW σχεδιάζει να παρουσιάσει μια νέα μάρκα στην Κίνα, την οποία και θα ονομάσει Jetta. Η γερμανική εταιρεία διέψευσε μεν με έντονο τρόπο τη σχετικά φημολογία αλλά πριν από περίπου ένα 24ώρο ανακοίνωσε επίσημα την Jetta ως τη νέα της μάρκα στην Κίνα.

Η Jetta θα δραστηριοποιηθεί μέσα στο καλοκαίρι της χρονιάς που διανύουμε ή αμέσως μετά από αυτό και σύμφωνα με το σχεδιασμό της VW στοχεύει στους νέους καταναλωτές των αστικών περιοχών, ελάχιστοι από τους οποίους είναι κάτοχοι αυτοκινήτου.

Η γκάμα της θα περιλαμβάνει, για την αρχή τουλάχιστον, ένα σεντάν και δύο SUV που θα κατασκευάζονται από την FAW-Volkswagen. Και θα πωλούνται αποκλειστικά στην Κίνα. Με τη συγκεκριμένη εταιρεία η VW θέλει να κλείσει το κενό που υπάρχει ανάμεσα στα δικά της μοντέλα και τα πιο φτηνά. Τα οποία αποτελούν το 1/3 της αγοράς και κυρίαρχες είναι ντόπιες μάρκες.